Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pretpark De Waarbeek van 'Adje' verkocht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Hengelose familiepretpark De Waarbeek krijgt nieuwe eigenaren. Negen jaar lang stond het onder leiding van Arijan van Bavel - bij het grote publiek bekend als Adje in Mooi! Weer De Leeuw - die het park grote successen bezorgde. De dagelijkse leiding van het park komt nu in handen van ondernemersduo Kevin Moespot en Janna van der Linde, die eerder in de directie van Attractiepark Drouwenerzand zaten. De overdracht is in november. Dit meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Arijan van Bavel maakte van De Waarbeek een goedbezocht pretpark: de bezoekersaantallen stegen van 32.000 naar 220.000 per jaar. Daarnaast introduceerde hij de mascotte Twekky die inmiddels zeer geliefd is bij het publiek. Van Bavel geeft aan vertrouwen te hebben in de nieuwe eigenaren: "Kevin en Janna hebben veel nieuwe plannen en ideeën die het park naar een nog hoger level kunnen tillen. Naast deze plannen blijven zij ook het sociale karakter van De Waarbeek behouden. Iets wat ik heel belangrijk vond bij de verkoop en uiteindelijk ook heeft geholpen bij mijn beslissing."

Kevin Moespot en Janna van der Linde ontmoetten elkaar toen ze beiden in de directie van het Drentse attractiepark Drouwenerzand zaten. Inmiddels zijn ze zowel zakelijk als privé partners. Moespot en Van der Linde kijken ernaar uit om aan de slag te gaan, en zitten vol nieuwe plannen voor De Waarbeek: "We hebben zin om de parel uit Twente op te poetsen en te laten blinken. We hebben ambitieuze maar realistische plannen waarmee we aansluiting hopen te vinden bij de ondernemers en gasten in Twente. Wat de plannen exact zijn vertellen we graag in later stadium. Maar dat we het 95-jarig bestaan van het oudste pretpark van Nederland gaan vieren staat buiten kijf!"

Voor Arijan van Bavel "is het tijd voor een nieuwe uitdaging." Hij wil zich weer meer op acteerwerk gaan toeleggen: "Mijn werk bij Theater van de Klucht en als acteur vind ik nog altijd heerlijk om te doen en wil ik graag verder gaan uitbouwen. Met de tijd die vrijkomt door deze verkoop kan ik mij daar actiever op richten."

Door: redactie Nationale Recreatiegids

20 juni '24 ( 9:10)

Koopjedeal.nl stopt week na boete van ACM

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

20 juni '24 ( 8:30)

Komst van Taylor Swift zorgt voor 'Swiftonomics' en geeft lokale ondernemers een boost

De komst van popster Taylor Swift naar een drie keer uitverkochte Amsterdamse Johan Cruijff ArenA begin volgende maand kan de lokale economie een korte, maar merkbare boost geven. Maar economen zeggen dat de impact op de omvangrijke Nederlandse economie beperkt is, omdat mensen op andere uitgaven zullen besparen en doordat bijvoorbeeld de opbrengsten uit de ticketverkoop naar de Amerikaanse onderneming van Swift wegvloeien.

18 juni '24 (11:02)

Gemeente Veere spekt kas met toeristenbelasting

Het blijkt dat de toeristenbelasting die gemeentes ontvangen voor verblijfsgasten in hun gemeente erg lucratief kan zijn. PZC meldt dat de gemeente Veere in 2023 meer dan 10 miljoen euro aan toeristenbelasting heeft kunnen incasseren. Dat is bijna een miljoen meer dan in het jaar ervoor.

17 juni '24 (10:35)

Subsidieregeling recreatie Zuid-Holland opengesteld

De subsidieregeling voor recreatie in de provincie Zuid-Holland is sinds vorige week opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het uitbreiden en verbeteren van recreatiemogelijkheden in de provincie, het beter bereikbaar maken van recreatiegebieden en het stimuleren van aantrekkelijke, beleefbare, veilige en duurzame waterrecreatie. In totaal is er 2.250.000 euro beschikbaar voor de Kwaliteitsimpuls, meldt provincie Zuid-Holland.

17 juni '24 ( 8:55)

Radio Drenthe laat in zomermaanden AI-stem nieuwsbulletins lezen

Radio Drenthe laat in de zomer de nieuwsbulletins op zaterdag en zondag voorlezen door een kunstmatige stem. Dat meldt RTV Drenthe. Na de zomer wordt besloten of de omroep verder gaat met de AI-stem.

14 juni '24 (13:26)

Gelderland verwacht meer toeristen deze zomer

De provincie Gelderland is positief gesteld over de het toerisme deze zomer. Vooral campings en vakantiehuisjes lijken populair te zijn, meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

14 juni '24 (10:05)

ANWB verzelfstandigt touroperating activiteiten

Fox gaat zelfstanding verder. Gert-Jan Bressers (algemeen directeur) en Richard Broekhoven (financieel directeur) nemen het bedrijfsonderdeel Touroperating middels een management buy-out over van de ANWB. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Fox Reizen en blijft voor de ANWB de ledenreizen ontwikkelen en uitvoeren, meldt ANWB.

13 juni '24 (15:04)

Dineren in de wolken op 190 meter: dat kan bijna in Nederland

Dit najaar opent in Rotterdam het hoogste restaurant van de Benelux. Op een hoogte van 190 meter komt een restaurant en cocktailbar in de Zalmhaventoren. Met zijn 215 meter is deze toren de hoogste in Nederland en de hele Benelux. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op niet alleen Rotterdam, maar ook op een groot deel van de Randstad.

13 juni '24 (10:55)

Slecht weer zorgt voor veel lastminute vakantieboekingen

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

12 juni '24 (14:20)

Omstanderstraining grensoverschrijdend gedrag van FNV Recreatie

FNV Recreatie wil ondernemers, werkgevers en werknemers in de recreatiesector een handje helpen bij het signaleren en het liefst voorkomen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarvoor biedt FNV via de Stichting van de Arbeid omstanderstrainingen aan, meldt de branchevereniging.