Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Recreatie Vakbeurs: ‘Inspiratie voor een jaarrond recreatie’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 14 min
location_on [xx]km
Na een jaar van afwezigheid staat op 16, 17 en 18 november de Recreatie Vakbeurs weer op het programma. Op dé vakbeurs van de recreatiebranche kunnen ondernemers netwerken en volop inspiratie opdoen voor het komende recreatieseizoen. De redactie van de Nationale Recreatiegids is graag goed op de hoogte en sprak met beursorganisator Jeffry Plaggenmarsch. Hij praat ons bij over de vakbeurs en vertelde ons wat we deze editie zeker niet mogen missen. 
 
Ieder jaar in november is het vaste prik; de Recreatie Vakbeurs in het Overijsselse Hardenberg. Al negentien jaar brengt organisator Easyfairs hier ondernemers uit de recreatiebranche bij elkaar. Recreatieondernemers maken hier voor de start van het voorjaars- en zomerseizoen kennis met de nieuwste producten, diensten en innovaties van de complete recreatiesector.
 

Ondernemers willen vooral elkaar ontmoeten

 
Verantwoordelijk voor de organisatie van de Recreatie Vakbeurs is Jeffry Plaggenmarsch van Easyfairs. “Na een jaar van afwezigheid door corona kunnen bezoekers zich nu eindelijk weer opmaken voor een spetterende beurs met meer dan 250 exposanten die de hele recreatiebranche vertegenwoordigen”, begint hij enthousiast. “Campinghouders en recreatieondernemers - in de breedste zin van het woord - worden bijgepraat, kunnen inspiratie opdoen en vooral ook elkaar ontmoeten. We hebben gemerkt dat dat is waar ondernemers uit deze sector nu behoefte aan hebben.”
 
 
De organisator van de beurs heeft dan ook z’n uiterste beste gedaan om de ondernemers zich thuis te laten voelen. “Wij proberen de sfeer van de recreatiebedrijven ook naar onze beurs te halen. We spelen in op beleving. Dat zullen beursbezoekers straks al zien aan de entree, maar ook bij de verschillende pleinen op het beursterrein en uiteraard bij de exposanten. Samen zorgen we voor een fantastische beleving.” 
 

Kennissessies in het Kennistheater

 
In zeven gesegmenteerde beurshallen van de Recreatie Vakbeurs worden dertien verschillende thema’s uitgelicht. Plaggenmarsch: “Zo bieden we een heel compleet plaatje met thema’s die voor bijna iedere recreatieondernemer wel belangrijk zijn. Dit gaat van Verblijfsaccommodaties, Spelen & Bewegen, Entertainment & Games tot Recreatietechniek, ICT & Software, Facilitair, Dienstverlening, Tuin & Parken, Mobiliteit, Food & Beverages, Zwembad & Water, Outdoor Living en Interieur en Styling.” 
 
 
Speciaal dit jaar is kennisuitwisseling die centraal staat. “Daarvoor richten we een speciaal kennistheater in waar iedere dag acht sessies gehouden worden”, legt Plaggenmarsch uit. “Er zijn sessies op het gebied van financiering, management, marketing, ICT  en toekomst. Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.” 
 
Naast het kennistheater biedt deze beurseditie een zogenoemde recreatiestudio. Hier kunnen bezoekers en genodigden hun ‘best practice’ delen. Ook wordt er vanuit deze studio elke dag een journaal gemaakt waar te horen én te zien is wat er die dag allemaal voorbij is gekomen op de Recreatie Vakbeurs.”
 

Trend: Een jaar rond vermaak

 
De inrichting en het uitgebreide aanbod van de Recreatie Vakbeurs sluit aan bij de veranderende behoefte van de recreatieondernemer. “Zeker bij de grotere ondernemers zien we dat er steeds meer een verschuiving plaatsvindt. Zij willen 365 dagen per jaar klandizie behouden en hun gasten dus niet alleen maar één of twee seizoenen - traditioneel het voorjaar en de zomer - vermaken, maar het liefst het jaarrond de juiste beleving bieden. Daarom barst het op de beurs van allerlei waardevolle en toffe exposanten om bedrijven te inspireren en te helpen met het bieden van praktische oplossingen zodat bezoekers ook in de herfst en winter vermaakt kunnen worden. 
 
Naast de praktische oplossingen is er deze editie ook meer aandacht voor puur de recreatieondernemer. “Als ondernemer heb je ook te maken met HR, marketing en financiële uitdagingen. Dat wordt deze beurs echt meer uitgelicht dan tijdens de voorgaande edities. Daar valt voor de recreatieondernemer écht nog winst te halen”, besluit organisator Plaggenmarsch.
 
 

Coronamaatregelen

 
De Recreatie Vakbeurs vindt plaats op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november in de Evenementenhal Hardenberg en is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In verband met de nu geldende coronamaatregelen moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien om de beurs te betreden. Houd de website in de gaten voor alle actuele informatie.   
 
Door: Nationale Recreatiegids / Walter de Boer
Beeld: Easyfairs
 

Promo Recreatie Vakbeurs 2021:

 


Promo Recreatie Vakbeurs 2021 | Marketing Evenementenhal | 5 oktober 2021
 
17 april '24 (16:36)

‘Een gewone burger die met enkel fascinatie iets unieks maakt’

Het is het oudste, nog altijd werkende, mechanische model van het zonnestelsel ter wereld: het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Het bijzondere bouwwerk heeft vorig jaar na jaren onderzoek de erkenning gekregen die het verdient: afgelopen september is het planetarium uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Hiermee telt ons land in totaal dertien werelderfgoedsites. Maar wat is het precies voor gebouw en wat maakt het zo bijzonder? Om die vragen te beantwoorden gingen wij in gesprek met Adrie Warmenhoven, de directeur van het planetarium. Hij vertelt in het interview over het proces wat ertoe heeft geleid dat het planetarium nu werelderfgoed is, hoe dit tot stand is gekomen en wat het planetarium zo uniek maakt. 

26 januari '23 (16:32)

Concerten en evenementen in Groningse EM2 binnenkort op eigen opgewekte energie

Je hoort het tegenwoordig overal: podia die werken aan hun ecologische voetafdruk. Veel locaties zijn bezig met vergroenen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken, te isoleren of over te gaan op andere vormen van energie. Weinigen gaan echter zo ver als de Groningse evenementenlocatie EM2. Hier zal binnenkort door de aanleg van 140 zonnepanelen bijna alle stroom zelf worden opgewekt. We spraken mede-eigenaar Chris Garrit over het project. 

08 april '22 (13:32)

“Natuurlijk is de prinses van harte welkom in ons bos!"

Verstopt in een sprookjesachtig bos worden er in Diever al sinds 1946 toneelstukken gespeeld van de wereldberoemde Engelse schrijver William Shakespeare. Zijn oeuvre heeft een bepalende stempel gedrukt op de Westerse literatuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de Nederlandse toneelwereld geen genoeg kan krijgen van zijn stukken, die schunnig, tragisch of komisch kunnen zijn. Op 29 maart 2022 interviewde de Nationale Recreatiegids Peter Sloot, voorzitter van het bestuur van het Shakespearetheater in het Drentse plaatsje Diever.  

24 december '20 ( 9:50)

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk. Hoe kijken artsen tegen het vuurwerkverbod aan? We spreken oogarts Tjeerd de Faber, plastisch chirurg Christianne van Nieuwenhoven, Birgitte Blatter hoofd Monitoring en Onderzoek bij VeiligheidNL.

13 november '20 (12:37)

Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?

 
Het toerisme ligt stil: hoe gaat het met hotelscholen?
De toeristische sector heeft een flinke klap gekregen door de coronacrisis. Ook de horeca is hard getroffen. Wat betekent de coronacrisis voor hotelscholen? Zien zij al een terugloop in het aantal aanmeldingen? En hoe zit het met de stages van studenten? We spreken Edu van de Walle, directeur van EuroCollege, en Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hotelschool The Hague.

02 januari '20 (15:28)

Interactief buitenspelen: het beste van twee werelden

Hoe krijg je kinderen die het liefst de hele dag spelletjes spelen op hun tablet of computer zover dat zij weer buiten gaan spelen? Yalp (‘play’ achterstevoren) ontwierp dertien jaar geleden het eerste interactieve speeltoestel. Duizenden kinderen, maar ook ouderen uit verschillende landen spelen met de populaire Sona of de Sutu. 

04 oktober '19 (13:12)

De wereld van de dierentuin: “Alles draait om het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur”

Dierentuinen zijn bij het grote publiek toch vooral bekend als goede invulling van een dagje uit. Minder bekend zijn de andere kerntaken van dierentuinen - educatie, onderzoek en natuurbeschermingsprogramma's – én de hoofdmissie: het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur. Voor het aanwakkeren daarvan is de dierentuin de uitgelezen locatie, zo stelt Lisette de Ruigh van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen: “Wanneer je van iets bent gaan houden zul je er ook beter voor zorgen.”

04 september '19 (14:37)

Het gehandicaptenhotel op Zwarte Cross: hoe NRPU en HandicapNL het voor elkaar kregen, en waarom het zo belangrijk is

Afgelopen editie had Zwarte Cross een primeur: als eerste festival in Europa had het een hotel voor mindervaliden, waardoor het voor het eerst mogelijk werd voor mensen met een handicap om een festival van begin tot eind mee te maken. HandicapNL en de kersverse organisatie No Restrictions Party Unlimited (NRPU) vonden in elkaar de perfecte partners om dit voor elkaar te krijgen, en Zwarte Cross was enthousiast vanaf het eerste moment: “Toen ik belde was het antwoord meteen: ‘Wat een waanzinnig goed idee: doen jongens!’ Binnen een uur was het bekokstoofd”.

31 juli '19 (17:24)

Nieuwe speler Fairbnb.coop wil tegenwicht bieden aan de onverschilligheid van Airbnb: “Het begin van een nieuw tijdperk”

In Amsterdam raakt het geduld met Airbnb steeds verder op: overlast van huurders, verstoring van de huizenmarkt en het ondermijnen van de sociale cohesie in buurten; de negatieve effecten van het vakantieverhuurplatform worden steeds merkbaarder in de hoofdstad. Airbnb voelt zich er zelden verantwoordelijk voor, en voedt daarmee de frustratie bij bewoners en gemeente. Die onverschilligheid krijgt binnenkort tegenwicht, in de vorm van een nieuw initiatief: Fairbnb.coop. Het moet het ethisch verantwoorde alternatief worden voor Airbnb, zonder winstoogmerk, maar met oog voor de behoeftes van alle betrokken partijen. Wat wil het platform veranderen? En hoe? Een interview met Sito Veracruz, een van de grondleggers van Fairbnb.coop. “Er breekt een nieuw tijdperk aan.”