Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groothandel Sligro heeft last van consumenten die minder uitgeven aan horeca

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Groothandel Sligro heeft last van consumenten die minder uitgeven aan horeca
Nederlandse en Belgische consumenten zijn door de hoge inflatie steeds voorzichtiger met hun uitgaven aan uitjes in de horeca, en dat merkt groothandelsbedrijf Sligro. De Veghelse onderneming verkocht weliswaar meer in het derde kwartaal, maar de groei was minder sterk dan in voorgaande periodes. Daarbij had het bedrijf ook last van het verdwijnen van meer horecabedrijven omdat ze failliet gaan of worden opgeheven.

De omzet nam in juli, augustus en september met 8,3 procent toe tot 705 miljoen euro. Daarbij waren prijsverhogingen goed voor het grootste deel van de omzetstijging, maar ook de hoeveelheid verkochte producten steeg licht. Sligro had naar eigen zeggen pech met het "matige" zomerweer, dat ervoor zorgde dat terrassen en strandtenten minder goed gevuld waren.

Prijsstijgingen

Sligro kampt naar eigen zeggen ook in het lopende, vierde kwartaal met de sterke prijsstijgingen. Die drukken op de hoeveelheid drank en voedingsmiddelen die het bedrijf aan de horeca en detailhandel levert. Het bedrijf zegt dit op te vangen met prijsverhogingen, maar die compenseren niet alle problemen. De winst zal dus onder druk blijven staan, schrijft het bedrijf. Over de winst in het afgelopen kwartaal maakte Sligro geen precieze cijfers bekend.

25 september '23 (13:07)

test

test

14 september '23 ( 6:09)

'Concept van duurzame koffiesector lijkt niets meer dan illusie'

Koffiebedrijven doen niet genoeg om het welzijn van koffietelers te verbeteren en klimaatverandering tegen te gaan. Ze zijn nog te veel bezig met zo min mogelijk kosten maken en zoveel mogelijk winst pakken. Veel telerfamilies leven daardoor nog altijd in armoede, werken in zware omstandigheden en op uitgeputte gronden. "Het concept van een duurzame koffiesector lijkt niks meer te zijn dan een illusie", zeggen onderzoekers in de Koffie Barometer 2023.

04 september '23 (14:07)

Eis: celstraffen voor mannen die horecazaken beschoten en explosieven plaatsten

Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel voor het beschieten van horecazaken in Rotterdam en Den Haag. Een medeverdachte (20) hoorde 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. Dit meldt het OM.