Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eis: celstraffen voor mannen die horecazaken beschoten en explosieven plaatsten

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eis: celstraffen voor mannen die horecazaken beschoten en explosieven plaatsten
Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel voor het beschieten van horecazaken in Rotterdam en Den Haag. Een medeverdachte (20) hoorde 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. Dit meldt het OM.

In de nacht van 27 november 2022 wordt er driemaal geschoten op een pand aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam waar op dat moment iemand bezig is met schoonmaken van een restaurant, het is de eerste aanslag op één van de vestigingen van een horecabedrijf. Daar blijft het niet bij, want in Den Haag wordt korte tijd later een explosief geplaatst. Dat gaat niet af en de politie is er op tijd bij. Agenten kunnen in de omgeving een man uit Capelle aan den IJssel aanhouden. Bij beide aanslagen vallen er geen gewonden, maar tijdens het eerste schietincident had dat weinig gescheeld.

Waardevolle informatie telefoon

Na de beschieting in Rotterdam wordt een groot onderzoek opgestart om de verdachte in de kraag te vatten. De aanhouding in Den Haag brengt het onderzoek in stroomversnelling, omdat er waardevolle informatie uit de telefoon van de verdachte kan worden gehaald. Daarin treft de politie onder andere chatgesprekken aan over de aanschaf van explosieven, wapens en de manier waarop de aanslagen gepleegd moeten worden. Ook wordt er gesproken over betalingen. Korte tijd later wordt een plaatsgenoot van de verdachte aangehouden.

Volgens de officier van justitie is een langdurige celstraf gepast: “Het betreft hier ernstige feiten waarbij twee jongens van destijds 19 betrokken zijn in een regio die nog steeds heel vaak geteisterd wordt door explosies en beschietingen. Inmiddels staat de teller op meer dan 100 en aan dit alles komt maar geen eind. Ook deze verdachten hebben zich met gemak vanuit financieel gewin laten inzetten door naar het zich laat aanzien criminele organisaties om dergelijke strafbare feiten te plegen.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak

22 februari '24 (10:52)

Dit is de populairste restaurantketen van Nederland

Nederland heeft tal van populaire restaurantketens: Loetje, ’t Zusje, La Cubanita, noem maar op. Maar er is één keten dat er qua populariteit met kop en schouders bovenuit steekt: De Beren. Daar ging 14 procent van de 6,8 miljoen ketenbezoekers in 2023 naartoe. Op een gedeelde tweede plaats staan Loetje, La Cubanita en ’t Zusje. Dit meldt Multiscope.

08 februari '24 ( 8:38)

Jeneverstoker uit Schiedam neemt Lucas Bols over

Jeneverstoker Nolet uit Schiedam neemt drankenconcern Lucas Bols over. Daar hebben beide bedrijven overeenstemming over bereikt. Nolet was al aandeelhouder, maar neemt nu ook de resterende aandelen over voor een bedrag van 18 euro per aandeel.

02 februari '24 ( 8:48)

Horeca en detailhandel informeren mensen te weinig over allergenen

In horeca, instellingen, detailhandel en ambachtelijke bedrijven krijgen mensen nog te vaak onvoldoende informatie over de allergenen in de niet voorverpakte levensmiddelen die daar worden gebruikt en aangeboden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerde in 2023 bij 6548 van dergelijke ondernemingen. "Ruim de helft voldeed niet aan de wettelijke regels voor het verstrekken van allergeneninformatie", aldus de organisatie. Vooral in de horeca gaat er nog veel mis.

04 januari '24 (11:11)

Nederlanders gaven in 2023 1,1 miljard uit bij koffie- en lunchketens

In 2023 gaven Nederlanders 1,1 miljard euro uit bij koffie- en lunchketens. Gemiddeld werd er per bezoek 15 euro uitgegeven aan een drankje met wat eten. Het meeste geld ging naar lunchrooms zoals Anne&Max. Het minste geld ging naar ketens waar eten en drinken enkel af te halen was. Dit meldt Multiscope. 

06 december '23 (16:49)

Personeel ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn staakt

De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

19 oktober '23 ( 8:39)

Groothandel Sligro heeft last van consumenten die minder uitgeven aan horeca

Nederlandse en Belgische consumenten zijn door de hoge inflatie steeds voorzichtiger met hun uitgaven aan uitjes in de horeca, en dat merkt groothandelsbedrijf Sligro. De Veghelse onderneming verkocht weliswaar meer in het derde kwartaal, maar de groei was minder sterk dan in voorgaande periodes. Daarbij had het bedrijf ook last van het verdwijnen van meer horecabedrijven omdat ze failliet gaan of worden opgeheven.

25 september '23 (13:07)

test

test

14 september '23 ( 6:09)

'Concept van duurzame koffiesector lijkt niets meer dan illusie'

Koffiebedrijven doen niet genoeg om het welzijn van koffietelers te verbeteren en klimaatverandering tegen te gaan. Ze zijn nog te veel bezig met zo min mogelijk kosten maken en zoveel mogelijk winst pakken. Veel telerfamilies leven daardoor nog altijd in armoede, werken in zware omstandigheden en op uitgeputte gronden. "Het concept van een duurzame koffiesector lijkt niks meer te zijn dan een illusie", zeggen onderzoekers in de Koffie Barometer 2023.