Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam maakt zich op voor Taylor Swift-concerten

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Amsterdam maakt zich op voor Taylor Swift-concerten
Taylor Swift treedt na iets meer dan negen jaar weer op in Nederland. Vanaf donderdag staat de zangeres drie aaneengesloten avonden voor telkens zo'n 55.000 mensen in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het openbaar vervoer maakt extra stops. Fans die voor het beste plekje bij het podium alvast rond de ArenA willen kamperen, worden door de gemeente Amsterdam gewaarschuwd dat dit verboden is.

Het dak van het stadion zal tijdens de concerten dicht zijn, dus de gemeente zegt dat het zonder kaartje geen zin heeft om naar de ArenA te komen. Naast dat het verboden is, zal vliegen met een drone dan ook niets opleveren. "U hoort en ziet dus niks van Taylor Swift of het concert", waarschuwt Amsterdam.

Het concert van donderdag is de 110e show van Swifts veel bejubelde Eras Tour en de eerste sinds ze in juni 2015 voor het laatst Nederland aandeed. De zangeres stond toen eenmaal in de Ziggo Dome. De status van Swift is sindsdien totaal anders: ze is uitgegroeid tot de grootste artiest op aarde. De laatste platen van de 34-jarige zangeres braken elk record en bereikten bijna overal ter wereld de eerste plaats. Op Spotify heeft Swift bijna honderd miljoen maandelijkse luisteraars. Alleen The Weeknd heeft er nog net iets meer.

Om überhaupt kans te maken op het kopen van een kaart, moesten 'swifties' zich vorig jaar al inschrijven waarna een loting volgde, en dus waren fans afhankelijk van wat geluk. Bezoekers komen niet alleen van binnen Nederland naar de hoofdstad, maar bijvoorbeeld ook vanuit België. De Amerikaanse topartiest treedt daar niet op, reden dat vervoerder Flixbus rond de concertdagen een toename ziet van het aantal geboekte reizen vanuit Brussel.

Vanuit het Twentse Oldenzaal brengt een pendelbus na verschillende stops de fans naar de ArenA en naderhand weer terug naar huis. NS-treinen maken een extra stop bij het stadion, de Amsterdamse vervoerder GVB zet drie extra metro's in.

De in totaal 152 concerten leverden wereldwijd al meer dan een miljard dollar op. Steden die Swift aandoet, krijgen bovendien te maken met een flinke lokale economische boost. Analisten berekenden bijvoorbeeld dat alleen al de concerten in Londen de Britse economie 1 miljard pond opleverden.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.