Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival / Foto: " Het Bevrijdingsfestival Overijssel tijdens een optreden van de Zeeuwse band Blof." door nummer 12
De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

Dat het festival erg afhankelijk is van het weer, blijkt. De inkomsten van de editie in 2023 vielen flink tegen doordat het feest enige tijd moest worden stilgelegd vanwege slecht weer. Dat leidde ook tot tegenvallende opbrengsten van eten en drinken.

Daarom stuurde de organisatie, BFO, een aantal brandbrieven naar de provincie, met de oproep om een extra financiële bijdrage. Die kwam er: het festival kreeg dit jaar een eenmalig bedrag uitgekeerd van 250.000 euro.

Volgend jaar niet

Voor de editie van 2025 hoeft het festival echter geen rekening te houden met een verhoging van de subsidie. Wel worden de twee subsidieregelingen waar het Bevrijdingsfestival mee in aanmerking komt samengevoegd, zodat het makkelijker wordt om subsidie te ontvangen.

Zo blijft het subsidiebedrag staan op 120.000 euro. Deze stijgt overigens niet mee met de inflatie, omdat het bedrag niet wordt geïndexeerd. Die vraag was er wel, maar volgens een woordvoerder van de provincie gebeurt dat doorgaans niet met provinciale subsidies.

Voldoende voor nu

Die eenmalige bijdrage dit jaar van 250.000 euro is volgens een woordvoerder van het Bevrijdingsfestival “voldoende om het tekort te dekken en de buffer aan te vullen”. Er wordt komende week gestemd over de subsidieregeling voor het festival, wat betekent dat er nog aanpassingen kunnen worden gedaan aan de regeling.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.