Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’
Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

Het was een moeilijke beslissing voor de organisatie achter het Gelderse festival, maar het moest toch: Mañana Mañana 2024 is de tiende, maar ook de laatste editie. “We willen eerlijk zijn naar alle dierbare en trouwe bezoekers die al maanden toeleven naar het evenement. Daarom kiezen we ervoor om bezoekers en andere betrokkenen op voorhand in te lichten over dit ongelofelijk moeilijke besluit”, schrijft het festival op haar website. “Wij willen niet uitgaan als nachtkaars, maar als een knetterend kampvuur met al onze vrienden eromheen: we gaan er een fantastisch afscheidsfeest van maken met een lach en een traan!” Ook de mensen die voor het eerst komen zijn uiteraard van harte welkom.

Festival niet rendabel

De organisatie schrijft dat ze het afgelopen jaar ‘met hart en ziel’ hebben gewerkt aan een ‘avontuurlijker, sfeervoller en gastvrijer’ festival. Zo zijn er zes nieuwe podia en is het toegestaan om eigen eten en drinken op de camping te nuttigen. Bezoekers van dit jaar hoeven dus niet bang te zijn dat er voor de laatste editie op iets is gekort. “Bezoekers kunnen rekenen op een bezield en met zorg samengesteld programma vol muzikale pareltjes, culinaire vrijbuiters, wonderlijk theater en geestverrijkende workshops.” Echter was de kaartverkoop niet voldoende om het rendabel te maken.

Gigantische knaller

“De laatste editie Mañana Mañana: dat klinkt, zoals elk afscheid, een beetje verdrietig en dat is het ook. Maar we gaan er samen met alle bezoekers, artiesten en andere betrokken een geweldig feest van maken. Het was en is ons een waar genoegen om dit coole festivals jaarlijks te mogen organiseren en we gaan feesten alsof het de laatste dag van ons leven is. Fiësta like there’s (letterlijk) no mañana, laten we dit tijdperk afsluiten met een gigantische knal!”

24 juni '24 ( 8:34)

Speciale oorkonde voor S10 op Pinkpop

S10 is vrijdag aan het einde van haar set op Pinkpop verrast met een speciale oorkonde. Ze kreeg van de organisatie te horen dat ze de duizendste unieke act is in de geschiedenis van het festival.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.