Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Door ANP
2 min
Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

"Ik stop er nog niet mee, maar ik ben begonnen met stoppen", omschrijft Van Eerdenburg. "Ik doe deze Lowlands sowieso nog helemaal en volgend jaar ook. En er loopt iemand met mij mee om het daarna over te nemen." Hij wordt over twee jaar opgevolgd door Camiel le Rutte, die eerder programmeur was bij de Melkweg in Amsterdam.

De opvolger gaat de komende twee jaar meelopen met Van Eerdenburg om langzaam het roer over te nemen. "Lowlands is een jong festival", zegt Van Eerdenburg in de podcast. "Het gaat over jonge cultuur, jonge nieuwe bands, nieuwe invloeden, nieuwe dingen. Dan kun je heel lang denken dat je dat nog helemaal tot in je tenen voelt, maar dat is op een gegeven moment niet meer zo." Le Rutte loopt nu tegen de 40. "Een mooie leeftijd om te beginnen", aldus Van Eerdenburg.

De eerste editie van Lowlands vond plaats in 1993. De 63-jarige Van Eerdenburg is sinds 2000 betrokken bij het festival, een van de grootste van Nederland. Hij blijft na zijn vertrek als baas van Lowlands werken voor concertorganisator MOJO, meldt hij in de podcast.