Nieuw filmfestival bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht: Parkbios Vaes

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Film- en festivalliefhebbers kunnen vanaf dit jaar een nieuw filmfestival bezoeken. Bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht wordt in mei de eerste editie van Parkbios Vaes geïntroduceerd. De organisator heeft in ieder geval de ambitie om hier een terugkerend evenement van te maken, meldt de Limburger.

Op 15 mei wordt de openluchtbioscoop bij het kasteel opgetuigd en staat er tot 20 mei. Mensen die een film bekijken krijgen een draadloze koptelefoon, zodat je niet alleen met betere geluidskwaliteit luistert, maar de natuur ook wordt gespaard. Het kasteel staat naast een natuurgebied en dus wil de organisatie het ‘zo geluidsluw als mogelijk’ houden.

Divers aanbod

Volgens de organisator is het festival geschikt voor veel verschillende mensen. Zo wordt op de eerste avond de film E.T. door Martin Koolhoven afgetrapt. Op een andere dag wordt er in de middag een seminar georganiseerd over de werkende generation Z. Daar zullen HR-managers en werkgevers bij aanwezig zijn. In de avond is de film Oppenheimer te zien.

Zondag wordt gekenmerkt door Bel-Fest. Dit is een biologisch foodfestival dat al langer bij het kasteel wordt georganiseerd. Nu wordt daar ook op ingespeeld met lokale filmmakers. Op andere dagen zijn documentaires te zien, onder andere over David Bowie en Queen. Ook voor kinderen is er een programma.