Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw filmfestival bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht: Parkbios Vaes

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Nieuw filmfestival bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht: Parkbios Vaes / Foto: "Casttle of Veashartelt in Maastricht, South of Limburg-The Netherlands" door Hein56didden
Film- en festivalliefhebbers kunnen vanaf dit jaar een nieuw filmfestival bezoeken. Bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht wordt in mei de eerste editie van Parkbios Vaes geïntroduceerd. De organisator heeft in ieder geval de ambitie om hier een terugkerend evenement van te maken, meldt de Limburger.

Op 15 mei wordt de openluchtbioscoop bij het kasteel opgetuigd en staat er tot 20 mei. Mensen die een film bekijken krijgen een draadloze koptelefoon, zodat je niet alleen met betere geluidskwaliteit luistert, maar de natuur ook wordt gespaard. Het kasteel staat naast een natuurgebied en dus wil de organisatie het ‘zo geluidsluw als mogelijk’ houden.

Divers aanbod

Volgens de organisator is het festival geschikt voor veel verschillende mensen. Zo wordt op de eerste avond de film E.T. door Martin Koolhoven afgetrapt. Op een andere dag wordt er in de middag een seminar georganiseerd over de werkende generation Z. Daar zullen HR-managers en werkgevers bij aanwezig zijn. In de avond is de film Oppenheimer te zien.

Zondag wordt gekenmerkt door Bel-Fest. Dit is een biologisch foodfestival dat al langer bij het kasteel wordt georganiseerd. Nu wordt daar ook op ingespeeld met lokale filmmakers. Op andere dagen zijn documentaires te zien, onder andere over David Bowie en Queen. Ook voor kinderen is er een programma.

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".