Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tweede inschrijving Nijmeegse Vierdaagse van start

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 2 min
location_on [xx]km
Tweede inschrijving Nijmeegse Vierdaagse van start / Foto: "Aankomst deelnemers van de Vierdaagse Nijmegen 2019 op de Sint Anna straat St Annastraat Via Gladiola" door Roger Veringmeier
Mensen die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse willen meelopen kunnen zich vanaf vandaag weer inschrijven voor het bekende wandelevenement. Vorig jaar verliep het proces vanwege technische problemen niet erg soepel: veel mensen konden geen startbewijs krijgen. Dit jaar is de organisatie positiever ingesteld over de inschrijving, meldt Omroep Gelderland.

Dat komt doordat er dit jaar een ander inschrijvingsproces wordt gehanteerd. Deze zou gebruiksvriendelijker moeten zijn. Tot dusver verliep de inschrijving goed: tijdens de eerste ronde traden er geen problemen op. Dat was ondanks een recordaantal inschrijvingen – van 15.643. Op maandag 4 maart gaat om 10:00 uur de tweede inschrijvingsronde van start.

Stormloop

Babs Rijke van de organisatie is positief over de verwachtingen voor de tweede inschrijvingsronde. Ze denkt dat er een flinke piek zal zijn, maar die kan naar haar idee worden opgevangen door het nieuwe systeem. Zij zag dat deze de eerste inschrijfronde goed aankon en heeft er ‘alle vertrouwen in’ dat ook de tweede ronde goed zal verlopen.

Startbewijzen vergeven

Inmiddels heeft de organisatie van de Vierdaagse gemeld dat alle kaartjes voor het wandelevenement zijn uitverkocht. Om 10:50 waren er geen startbewijzen meer beschikbaar. Het is niet eerder gebeurd dat de kaartjes zo snel waren vergeven.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.