Gelderland gaat akkoord met Veluwetransferium bij Ugchelen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Provincie Gelderland gaat akkoord met de afspraken rond het nieuw te bouwen Veluwetransferium bij Ugchelen waardoor de toegang van de Veluwe verbetert voor recreanten. Naast de provincie stemmen ook waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Apeldoorn en Staatsbosbeheer in met de realisatie-overeenkomst. Met deze instemming is de begroting rond en start de aanleg van dit transferium op korte termijn.

De Veluwe is uniek voor Nederland. Bezoekers kunnen via de overstappunten aan de randen van de Veluwe zo de natuur in. 'Ik ben blij met de afspraken voor dit Transferium bij Ugchelen en de investering van Staatsbosbeheer voor het buitencentrum. Hiermee bieden we de bezoekers nog meer service en beleving en dat is toch waarvoor ze naar de Veluwe toe komen', aldus Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde voor natuur en landschap.

Aantrekkelijke overstapplek
Aan de randen van de Veluwe zijn transferia gebouwd. Zo kunnen bezoekers de Veluwe goed ervaren en volop genieten van de natuur, zonder barrières voor mens en dier. Vanuit de transferia kan de bezoeker zo de natuur van de Veluwe in. Een transferium is een attractieve overstapplaats en bestaat meestal uit een parkeerterrein gecombineerd met een openbaar vervoer halte.

Transferium Ugchelen
In 2008 zijn met Staatsbosbeheer afspraken gemaakt over de bijdrage van de provincie van 1.010.606 euro. Staatsbosbeheer heeft onlangs het besluit genomen voor het realiseren van een buitencentrum bij het transferium. Zowel het waterschap als de gemeente hadden hun bijdrage aan het transferium afhankelijk gesteld van dit buitencentrum.

© Nationale Recreatiegids