Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Drukte bij inschrijving Nijmeegse Vierdaagse: duizenden mensen in wachtrij

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Drukte bij inschrijving Nijmeegse Vierdaagse: duizenden mensen in wachtrij / Foto: "Aankomst deelnemers van de Vierdaagse Nijmegen 2019 op de Sint Anna straat St Annastraat Via Gladiola" door Roger Veringmeier
Het is weer bijna tijd voor één van de populairste Wandelvierdaagse van het land. En dat het wandelevenement populair is blijkt tijdens de inschrijvingen. Die zijn vandaag van start gegaan, maar sommige mensen zullen nog even moeten wachten voordat zich daadwerkelijk kunnen aanmelden. Door drukte op de website stonden er duizenden mensen in de wachtrij, meldt De Gelderlander.

Dit jaar gaat de Vierdaagse in Nijmegen op 16 juli van start. Voor deelname moeten mensen zich aanmelden. Vanochtend ging de aanmelding voor jongeren geboren in de jaren 2006-2012 van start. Ook mensen die vorig jaar succesvol de Vierdaagse hebben afgerond kunnen zich nu inschrijven.

Die inschrijving ging om 10:00 uur live. Al vanaf dat moment is het druk op de website, met ‘een klein piekje’ toen de inschrijving werd geopend. Zo stond er een wachtrij van 22 minuten. Vervolgens nam de drukte enigszins af, met een wachttijd van zo’n 8 tot 10 minuten. Uiteindelijk verdween de wachtrij.

47.000 startbewijzen

Na de eerste tien minuten stond de teller al op 600 inschrijvingen. Twintig minuten na de opening al 3.400. In totaal zijn er dit jaar weer 47.000 startbewijzen beschikbaar. Vanaf 4 maart gaat de inschrijving voor debutanten van start. Die waren vorig jaar na 32 uur al uitverkocht.

Elk jaar zijn er meer geïnteresseerden dan aanmeldingen. Tot vorig jaar hadden deelnemers die het niet konden redden twee weken de tijd om hun aanmelding te annuleren. Dat kan dit jaar echter niet meer. Wil je of kan je niet lopen, dan is er de mogelijkheid om je startkaart te verkopen. Dat kan via mijn dashboard op de website van de 4daagse.

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.