Belgen vaker op vakantie in Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het aantal Belgen dat jaarlijks Nederland bezoekt, blijft doorgroeien. In 2013 kwamen er ruim 1,6 miljoen Belgen naar ons land, een stijging van 8% ten opzichte van 2012. Daarmee staat België in aantal bezoekers op een derde plaats in ons overzicht van inkomend toerisme - in aantal overnachtingen zelfs op de tweede plaats.

Volgens Belgen is Nederland een goed bereikbaar land en ideaal voor korte vakanties. Fietsen in Nederland is een veel genoemde activiteit tijdens de vakantie. Belgen vinden Nederland een familievriendelijke, gastvrije bestemming die naast Amsterdam nog veel meer te bieden heeft. Wellness-activiteiten bijvoorbeeld: veel Belgen combineren een actieve vakantie of strandvakantie naar Nederland graag met een ontspannen dagje uit. In België is de wellnessmarkt nog niet zo sterk ontwikkeld als in Nederland.

Een aantal cijfers
Nederland is de op een na populairste vakantiebestemming voor korte vakanties voor Belgen, na Frankrijk. Internet wordt door het merendeel van de Belgen als inspiratiebron voor hun vakantie gebruikt. Van de Belgische bezoekers komt 89% met de auto naar Nederland. Zij verblijven gemiddeld twee tot drie nachten in ons land voor een toeristisch bezoek. Eén op de vijf Belgen komt uit zakelijke overwegingen.

Belgen zijn het meest te vinden in bos- en heidegebieden in Zuid-Nederland (526.000 in 2012), op de voet gevolgd door de kust (273.000) en de vijf grote steden (283.000).

© Nationale Recreatiegids