Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Milkshake Festival staat tijdens komende editie stil bij overlijden Erwin Olaf

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Milkshake Festival staat tijdens komende editie stil bij overlijden Erwin Olaf
Milkshake Festival staat eind juli tijdens de dertiende editie uitgebreid stil bij het overlijden van fotograaf Erwin Olaf. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De in september 2023 overleden Olaf was sinds de oprichting van Milkshake in 2012 nauw betrokken bij het populaire Amsterdamse evenement.

"Milkshake zonder Erwin. Dat is moeilijk voor te stellen, maar een eerbetoon is het minste wat we kunnen doen", stelt oprichter Marieke Samallo. "Hij was en is onderdeel van de Milkshake Family. Als organisatie zijn wij nog steeds heartbroken en we missen Erwin verschrikkelijk. Dat gaan we zeker voelen tijdens het Milkshake Weekend."

De ode aan Olaf zal bestaan uit een speciale performance op een van de grote podia. "We gaan heel bewust stilstaan bij zijn werk en zijn leven", meldt Samallo. Aan de ode zal een "flink aantal artiesten meedoen die om diverse redenen een connectie met hem hebben". De nadere invulling van deze hommage wordt later bekendgemaakt.

Pride Amsterdam

Milkshake vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 28 juli. Het dancefestival, dat zich afzet tegen het 'hokjesdenken', is zeer populair onder queers en wordt gezien als een van de hoogtepunten van de festiviteiten rond Pride Amsterdam. Het feest vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam.

De verkoop van gecombineerde reispakketten voor het festival gaat woensdagmiddag van start. De reguliere verkoop van de festivaltickets gaat 14 februari van start. Voor het weekend zijn per dag 18.000 kaarten beschikbaar. Ook zijn er op zaterdag en zondag afterparty's, waarvoor de kaartverkoop ook op Valentijnsdag begint.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.