Provincie Utrecht legt tijdelijk fietspad aan in De Ronde Venen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwe parallelweg langs de Provincialeweg (N201) in De Ronde Venen zijn in volle gang. Binnenkort start de provincie Utrecht met de aanleg van een tijdelijk pad voor fietsers. Zij kunnen hiervan gebruik maken totdat de parallelweg kan worden afgebouwd in oktober van dit jaar.

Werkzaamheden en planning
Op dit moment worden werkzaamheden uitgevoerd voor de fundering van de nieuwe parallelweg. Het zand dat ter plaatse wordt aangebracht dient als voorbelasting. Door het zand ruim een half jaar te laten liggen, klinkt de grond in en wordt deze stevig genoeg om er een parallelweg op aan te leggen.

De provincie verwacht dat het aanbrengen van de grond rond half maart 2014 is afgerond en daarmee ligt de uitvoering van het werk op schema.

Na half maart 2014 treedt er een wachttijd in waarbij er geen zichtbare werkzaamheden zijn. De aannemer kan pas verder werken als de aangebrachte grond zijn werk als voorbelasting heeft gedaan. Vanaf dat moment start de afbouw van de parallelweg. Verwachting is dat de parallelweg medio oktober 2014 gereed is voor gebruik.

Tijdelijke oplossing voor fietsers
Na overleg met de gemeente, bedrijven en bewoners heeft de provincie besloten een tijdelijke voorziening te treffen voor fietsers tot het moment dat de parallelweg kan worden afgebouwd. Op die manier wordt voorzien in een behoefte aan een rechtstreekse fietsverbinding, in plaats van de aangegeven omleidingsroute.

Deze tijdelijke voorziening zal bestaan uit een semi-verhard pad op de plek waar de parallelweg komt te liggen. Omdat het gaat om een tijdelijke oplossing, zal het comfort niet optimaal zijn. Fietsers kunnen op eigen risico gebruik maken van het tijdelijke pad. De ingestelde omleidingsroute is een blijft de meest veilige en comfortabele oplossing.

© Nationale Recreatiegids