Onze festivaltips voor de eerste maanden van het jaar

Door Nationale Recreatiegids
13 min
Nog op zoek naar een leuk festival om naartoe te gaan in het nieuwe jaar? Er is meer dan genoeg keuze om iets te vinden dat precies bij jou past. Of stap eens out of the box en bezoek een evenement waar je normaal gesproken niet naartoe zou gaan. Om jou een handje te helpen met het maken van de beste keuze, hebben wij de leukste evenementen van januari tot en met maart van dit jaar voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen wat er te beleven valt!

Of je nu van pop, blues of punk houdt, of juist een ander cultureel evenement wilt bijwonen, we hebben in Nederland een grote diversiteit aan (muziek)evenementen. Zoveel zelfs, dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben wij de grootste en meest interessante evenementen in dit artikel onder elkaar gezet. Zo weet jij precies waar en wanneer jij moet zijn voor de beste muziek.

Het jaar begint goed met een grote keuze aan muziekevenementen. Concerten, festivals en themaweken, ze zijn er allemaal.

25 januari t/m 4 februari, Rotterdam: Internationaal Film Festival

Dit jaar vindt de 53e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam plaats. Tijdens het grootste filmevenement van Nederland kun je – vanzelfsprekend –nieuwe en toonaangevende internationale films bekijken in de Rotterdamse cultuurcentra. Maar het festival is meer dan alleen films. Er vinden ook allerlei speciale evenementen plaats. Dat zie je terug in het Art Directions programma. Ook kun je met een gids door de stad lopen langs vijf installaties die bij het festival horen en neemt Rosa Barba je mee voor een wandeling door het depot. Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk dan de website van het IFFR.

27 januari, Utrecht: Sneeuwbal Winterfestival

Knisperende vuurtjes, foute skipakken, glühwein en natuurlijk enorm veel après-ski. En dit jaar nog grootster dan voorheen. Het is namelijk de 10 editie van het Sneeuwbal Winterfestival in Utrecht. Op zeven overdekte locaties luister je naar jouw favoriete artiesten. Naast het muzikale programma is er echter nog meer te doen. Zo zijn er allerlei winterse activiteiten, zoals een sneeuwhelling en hottubs. Heerlijke hapjes ontbreken ook zeker niet: er is een heel foodplein met allerlei kraampjes en foodtrucks om jouw maag te vullen. Meer info vind je hier.

11 t/m 13 februari, Den Bosch (Oeteldonk): Carnaval

Het is misschien geen officieel festival, maar wanneer je je door de straten van Den Bosch (tijdens Carnaval omgedoopt tot Oeteldonk) waant, zul je geen onderscheid kunnen maken. Het is een van de grootste carnavalsvieringen van het land, met veel activiteiten op het programma, ook vóór de elfde van februari. Met een carnavaslmis, grote intocht en natuurlijk keiveel feesten zal iedereen zich hier vermaken. Check de website van Oeteldonk voor kaartjes en de agenda!

23 en 24 februari, Ahoy Rotterdam: A State of Trance Festival

Nederlandse dj’s doen het niet alleen in het buitenland goed. Ook in ons kikkerlandje zorgen deze muzikale artiesten voor swingende dance-deuntjes. En Armin van Buuren maakt er dit jaar een nóg groter feest van. Zijn dance-event ‘A State of Trance’ verhuist dit jaar van de Jaarbeurs in Utrecht naar Ahoy Rotterdam, wordt dit jaar flink uitgebreid. Naast twee avond- en nachtfeesten biedt State of Trance nu ook een dagprogramma aan. Zo zijn er allerlei interessante demosessies, masterclasses, panels en is er zelfs een heus State of Trance-hotel ingericht. Meer dan zeventig artiesten treden op in het laatste weekend van februari. Kaartjes zijn nog te koop, dat kan hier.

22 t/m 24 maart, Utrecht: Lentebockfestival

Unieke smaken van frisse lentebockbiertjes, met proeverijen en een verkiezing voor het beste lentebockbiertje: de topbockverkiezing. Al deze ingrediënten komen samen tijdens het Lentebockfestival. Met livemuziek van Utrechtse muzikanten en dj’s wordt het gegarandeerd een feest.

29 maart t/m 31 maart, Schijndel: Paaspop

Geen rondhuppelende konijntjes, maar wel springende artiesten op het podium. Tijdens Paaspop in het Brabantse Schijndel komen artiesten die iedereen leuk vindt. Van Acda en de Munnik tot Tiësto, Jonna Fraser en de Editors. Kaartjes via de officiële website zijn helaas al uitverkocht, maar via Ticketswap zijn nog wel kaartjes te bemachtigen. Die vind je hier. Extra informatie over het festival vind je op de website van Paaspop. 

30 maart, Den Bosch: Masters of Hardcore – Time Heist

Stampen, stampen en nog eens stampen. Dit is absoluut geen zittend festival met rustige deuntjes. Heupen los, want op 30 maart openen de deuren van de Brabanthallen voor één van de hardste festivals van het land. Tienduizenden hardcore-fans verzamelen zich hier om reis te maken door de gabbercultuur. Dus ben je nog op zoek naar een evenement met een ongekend hoog BPM-gehalte, zoek dan niet verder! Tickets en meer info: https://www.mastersofhardcore.com/