Primeur in natuurbeheer in Zuid-Holland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Gedeputeerde Rogier van der Sande van Zuid-Holland heeft donderdag 16 januari 2014 het beheer van natuurgebied Noord Aa overgedragen aan Wim van Rijn van boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Hiermee komt het beheer in goede handen. Boerderij ’t Geertje is namelijk geen onbekende plek voor de gedeputeerde: "Zoals water is verbonden met eb en vloed, zijn kinderen onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan boerderij ’t Geertje."

Eerste aanbesteding
Na een openbare aanbestedingsprocedure koos de provincie Zuid-Holland ’t Geertje tot de nieuwe beheerder van natuurgebied Noord Aa. Een primeur, omdat dit de eerste keer is dat de provincie natuurbeheer heeft aanbesteed. Extra bijzonder, omdat juist een particulier de aanbesteding wint. Dit past in het beleid van de provincie. De provincie wil haar groenambities namelijk graag samen met andere partijen realiseren: met overheden, agrariërs, natuurbeherende organisaties, particulieren en bedrijven.

Natuurgebied Noord Aa heeft hoge natuurwaarden. Het ligt direct naast boerderij ’t Geertje. Van Rijn gaat er de komende 6 jaar voor zorgen dat de natuurwaarden behouden blijven en dat veel mensen hiervan kunnen blijven genieten. Het gebied blijft eigendom van de provincie.

Zorgvuldig te werk
De Noord Aa is een van de 26 recreatiegebieden van de provincie die worden overgedragen. Recreatie- en natuurgebieden zijn onmisbaar. Daarom gaat de provincie zeer zorgvuldig te werk bij het onderbrengen van het natuurbeheer. Zuid-Holland zoekt naar partijen die echt de verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor deze gebieden.

Foto: Gedeputeerde Rogier van der Sande zet het hek van boerderij ’t Geertje naar natuurgebied Noord Aa definitief open.

© Nationale Recreatiegids