Conceptlijst Zwemwaterlocaties 2014 Zuid-Holland ter inzage

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben een ontwerpbesluit genomen voor het vaststellen van de lijst van zwemwaterlocaties voor 2014. De conceptlijst is identiek aan die van vorig jaar en ligt van 21 januari 2014 tot en met 4 maart 2014 ter inzage. De zwemwaterlocaties liggen zowel langs de kust als in binnenwateren.

De provincie Zuid-Holland wijst jaarlijks zwemwaterlocaties in natuurwater aan op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.

Controle op zwemwaterlocaties in natuurwater
De naleving en het handhaven van de voorschriften voor zwemmen in natuurwater ligt bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). De ODMH voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie voor het gehele grondgebied van Zuid-Holland. Als de waterkwaliteit onvoldoende is neemt de ODMH maatregelen. Alle aangewezen zwemwaterlocaties worden tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot en met 30 september, regelmatig gecontroleerd op waterkwaliteit en veiligheid. De zwewaterlocaties zijn te vinden op www.zwemwater.nl en tijdens het zwemseizoen vindt u daar ook actuele informatie.

© Nationale Recreatiegids