Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vakantiebeurs verwacht meer bezoekers dan in 2023

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vakantiebeurs verwacht meer bezoekers dan in 2023
De organisatie achter de jaarlijkse Vakantiebeurs die donderdag weer van start gaat, verwacht meer bezoekers dan vorig jaar. Toen kwamen er ruim 65.000 mensen af op het vierdaagse vakantie- en reisevenement in de Jaarbeurs Utrecht. Een woordvoerster kan niet zeggen hoeveel dat er dit jaar precies worden, wel dat het drukker zal zijn. "Nederlanders willen op vakantie en zijn volop bezig met het maken van plannen", merkt zij.

Om de toestroom van vakantieliefhebbers op te vangen, is de Vakantiebeurs dit jaar groter opgezet. Zo is er 1500 vierkante meter extra oppervlak in vergelijking met de laatste editie en zijn er ongeveer 1000 exposanten. Dat waren er vorig jaar nog 863. Bezoekers kunnen onder meer stands bezoeken van reisorganisaties, maar ook van bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde bestemmingen.

Verschillende partijen uit de reisbranche brachten de animo voor reizen onder Nederlanders deze week al voor het voetlicht. Volgens branchevereniging ANVR is op vakantie gaan dit jaar voor het eerst weer populairder dan voor de coronacrisis. Vooral bestemmingen in het buitenland zijn volgens de ANVR populair, vanwege het slechte weer in Nederland de afgelopen tijd. Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) constateerde dat vakantie in eigen land bij veel Nederlanders dit jaar uit de gratie is geraakt.

'Minder over duurzaamheid'

Net als vorig jaar is er voor klimaatbewuste bezoekers op de Vakantiebeurs een duurzaamheidsroute. "Bezoekers die met zo min mogelijk impact willen reizen, kunnen die route volgen. Aan de hand van stickers en borden is deze uitgestippeld", legt de woordvoerster uit. Mensen die zich niet willen laten leiden door duurzaamheid bij het kiezen van hun vakantie, maar bijvoorbeeld meer op hebben met lekker eten, kunnen ook een 'foodtour' doen.

De ANVR merkte eerder al op dat er onder consumenten een trend is naar een bewustere manier van reizen. Al zou dit wel gaan om een kleine groep: volgens reisbranchedirecteur Frank Oostdam vinden mensen reizen sinds de beperkingen van de coronapandemie belangrijker en willen zij bij het kiezen van hun bestemming "minder over duurzaamheid nadenken".

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.