2013 Topjaar Twentebad Hengelo

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
2013 was een topjaar voor het Hengelose zwembad. Het recente bezoekersrecord van 2012 werd zelfs overtroffen. Het bad trok dit jaar weer ruim 400.000 bezoekers. Ook de diverse activiteiten hadden meer deelnemers. Baby- en peuterzwemmen wordt steeds populairder, de turbo ZwemABC lessen zijn zeer in trek.

Bezoekers zijn zeer positief over nieuwe activiteiten en attracties. In 2013 zijn twee nieuwe activiteiten gestart: Bootcamp en de ZwemKids. Deze zijn een succes blijkt uit de grote deelname. Ze trekken gemiddeld 80 deelnemers per week. Voor 2014 zijn er plannen om een KidsBootcamp te lanceren en de ZwemKids uit te breiden. In de jaarlijkse bezoekersenquête krijgt de nieuwe Jungle Beach attractie in het buitenbad een bijzonder hoge waardering.

Geen verhoging entree
De entreeprijs wordt in 2014 niet verhoogd en de gezins- en sportabonnementen blijven voor het derde opeenvolgende jaar gelijk. Net als vorig jaar blijft Wethouder Erik Lievers bij zijn keuze het Twentebad nadrukkelijk te positioneren als een laagdrempelige sportvoorziening in Hengelo. De keuze van de gemeente om de inkomsten van het bad te vergroten door vooral meer bezoekers te trekken in plaats van de tarieven te verhogen, is al jaren een succes.

Renovaties en onderhoud
Het Twentebad is inmiddels 41 jaar oud. Dit leidt tot hoge onderhouds- en energiekosten. De afgelopen jaren is het nodige gerenoveerd en verduurzaamd: het 50-meter familiebad, het plafond boven de glijbaan, het voorplein en de verlichting van het instructiebad. Maar de onderhoudslijst kent nog meer wensen. De gemeente werkt aan een renovatieplan. De beoogde vernieuwingen, aanpassingen en bijbehorende begroting voor 2014 worden in een voorstel naar de raad gestuurd. Sportwethouder Erik Lievers verwoordt de ambities als volgt: ‘Een zwembad met zo’n grote aantrekkingskracht voor Hengelo en de regio moet met de tijd meegaan. Het is onze nadrukkelijke wens een toekomstbestendig en duurzaam Twentebad voor Hengelo te ontwikkelen.’

Sport- en cultuurfonds
Het aantal ouders/verzorgers dat voor de zwemles van hun kind een beroep doet op het sport- en cultuurfonds van de gemeente Hengelo neemt toe. Het totaal aantal klanten dat in de betalingsproblemen komt, neemt helaas ook toe. Dit zorgt voor toenemende administratieve druk bij het Twentebad.

© Nationale Recreatiegids