Muziektheatershow 'Faderpaard' vol passie en poëzie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Donderdag 9 & vrijdag 10 januari 2014 in het WTC Expo Leeuwarden.
Liefhebbers van paarden, theater en muziek ontmoeten elkaar bij Faderpaard! Met dit spektakel is het Friese paard tien jaar na het succes van ‘Kening Lear’ overtuigend terug in het theater. Een verrassende mix van bijzondere acts met Friese paarden, poëzie, muziek en theater, met het gedicht ‘It Faderpaard’ van Tsjêbbe Hettinga als inspiratiebron.

Samenstelling en regie: Jos Thie
Jos Thie, voormalig artistiek leider van Tryater (1994-2003), stelt de show samen en doet de regie. Thie (1954) is in Friesland bekend van voorstellingen als ‘ABE’ in het Heerenveen-stadion (1995), ‘Peer Gynt’ tijdens Oerol (1999) en ‘Kening Lear’ in het Fries Paarden Centrum (2003). Sinds acht jaar regisseert hij de shows van cabaretier Jochem Myjer. Daarnaast is hij sinds kort regisseur van dj Armin van Buuren.

Cees Roozemond, KFPS:
“Er zijn mensen geweest die meenden dat we na de Jubileumshow bij het 130-jarig bestaan van het KFPS maar beter geen show meer moesten organiseren. We zouden die immers nooit kunnen overtreffen. Ik verzeker u: dat is toch gelukt. De lat lag hoog, maar met de professionele inzet, het enthousiasme en de passie van alle betrokkenen garandeer ik u een adembenemende avond, waarna u ‘Faderpaard’ nooit meer zult vergeten!”

Acts & artiesten
In Faderpaard ziet u onder meer:
Nynke Laverman, Singer-songwriter
Blythe Brown, uit Amerika: 'Behind the Mask'
Brigitte Kaandorp, Cabaretière-liedjesschrijver
100 Friese paarden, Topacts en -trainers
Broken Brass Ensemble, Festivalhit
Gerrit Breteler, Zanger-musicus
Sytze Pruiksma, Slagwerker-componist
Tessa Zoutendijk, Violiste
Théâtre du Centaure, Eerder o.m. succes op Oerol

© Nationale Recreatiegids