Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Anouk maakt afgelaste show meer dan goed

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
(Novum) - Anouk gaf maandagavond het eerste concert van haar twee Symphonica in Rosso-inhaalconcerten. Het publiek had nog een show van haar tegoed, maar omdat het Arnhemse Gelredome niet beschikbaar was werden twee optredens ingepland in Amsterdam. De Ziggo Dome was maandag het decor van het 'goedmakertje'. Anouk deed dat, gesteund door een fantastische begeleiding, met verve.

Waar in voorgaande edities van Symphonica in Rosso groots werd uitgepakt, opende Anouk net als in oktober in Arnhem klein. Het eerste halfuur was vooral weggelegd voor nummers van haar sfeervolle maar donkere laatste album Sad Singalong Songs. Het huisorkest van de Symphonica-serie, Guido's Orchestra, maakte direct indruk. Zeker toen Songfestivalhit Birds langskwam, hing er haast een sprookjesachtige sfeer waarin het publiek voor het eerst opveerde.

De meerwaarde van het orkest bleek later ook bij intieme versies van Modern World, One Word, For Bitter or Worse, Michel en Lost. Bij de laatste twee nummers werd het publiek zowaar volledig stil, terwijl er gedurende het concert juist meer een kroegsfeertje hing. De menigte kwam dan ook echt pas los bij de 'ruigere' hits als Down & Dirty, Girl, Killer Bee en afsluiter Nobody's Wife.

Het bijna zeventienduizendkoppige publiek liet Anouk overigens net zo snel weer vallen toen ze midden in het concert plotseling naar de wc moest. Zelfs de band en het orkest wisten niet goed hoe ze moesten reageren toen de Haagse rustig vijf minuten wegbleef.

Tijdens de show was Anouk meermalen opvallend openhartig over haar privéleven. Ook al begint ze naar eigen zeggen wat af te takelen, ze is nog steeds 'wild'. Zo vertelde de zangeres dat ze niets te klagen heeft wat betreft sekspartners. "Dat is het voordeel van een celebrity", aldus Anouk.

Niet alleen Anouk straalde op het podium. Ook haar achtergrondkoor kreeg, net als in Arnhem, alle ruimte op het podium. Vooral Shirma Rouse, in de afgelopen weken bekend door haar deelname aan The Voice of Holland, kreeg de handen op elkaar. Anouk vraagt zich dan ook af hoe het kan dat haar 'protegé' inmiddels uit de show ligt. Even grapte ze dat zij eigenlijk coach had moeten worden, maar volgens Anouk betaalde RTL niet genoeg.

Aan het slot kreeg Anouk ook hulp van vriendin Trijntje Oosterhuis. Het gezamenlijke duet Nothing At All maakte indruk, waarna Oosterhuis het door Anouk geschreven Knocked Out ten gehore bracht.

Het einde volgde daarna verrassend snel. Anouk bleef bescheiden en ook zonder heftige gitaarsolo's, lichtshows of andere poespas wist ze te imponeren door alleen haar stem te laten spreken.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.