Stimuleringsregeling Toerisme Natuurlijk Fryslân II groot succes

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
De interesse voor de Stimuleringsregeling Toerisme Natuurlijk Fryslân II (STINAF II) is enorm. Maar liefst 78 aanvragen van recreatief-toeristische ondernemers in Fryslân kwamen op 18 november binnen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Gedeputeerde Staten van provincie Fryslân zijn erg blij met de belangstelling. Bij elkaar betekenen de aanvragen een investering van ruim € 37 miljoen. De gevraagde subsidiebijdrage is bijna € 7 miljoen. De regeling is een van de quick wins uit de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân van de provincie Fryslân.

De aanvragen worden inhoudelijk bekeken en beoordeeld. Dan beslist het college wanneer en hoe de overige € 3 miljoen ingezet wordt. Gedeputeerde Jannewietske de Vries: ‘It is oerweldigjend hoe bot de sektor yn beweging bliuwt. Nettsjinsteande it ekonomyske klimaat is men ree om te ynvestearjen yn rekreaasje en toerisme. Dêrmei hâlde we Fryslân libben en oantreklik. Mei-inoar helpe we de regio sa op.’

Op 15 oktober 2013 stelden Gedeputeerde Staten € 2 miljoen beschikbaar voor de STINAF II. Het subsidieplafond is waarschijnlijk op 18 november al overschreden. Gemiddeld is het gevraagde subsidiebedrag € 90.000,- per onderneming. Op 28 november worden de aanvragen door loting gerangschikt. De uitslag staat op vrijdag 29 november om 12.00 uur op de website van SNN. Hierna worden de aanvragen op volgorde beoordeeld. Vanwege het grote aantal aanvragen sluit het subsidieloket van SNN.

STINAF II
De Stimuleringsregeling Natuurlijk Toeristisch Fryslân II – is bedoeld voor kwaliteitsverbetering van toeristische accommodaties en voorzieningen. Alleen bestaande ondernemers gevestigd in Fryslân kunnen aanvragen indienen. Investeringsplannen met een omvang van minimaal € 100.000,- komen in aanmerking voor subsidie. Ten minste 40% van de investeringskosten zijn subsidiabel, met een maximum van € 100.000,-. Voor onderhoudswerkzaamheden is geen subsidie. In totaal stellen Provinciale Staten € 5 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van deze regeling.
Deze regeling moet een forse impuls geven aan de kwaliteit van de aanwezige toeristische accommodaties en voorzieningen. Om in te spelen op de vraag van de huidige consument.

Wurkje foar Fryslân
STINAF II is een van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van 300 miljoen (de Nuon-middelen) in de mienskip. Het doel is om tot en met 2016 1.600 tijdelijke arbeidsplaatsen in Fryslân te creëren. En 2.500 tot 5.000 vaste arbeidsplaatsen in 2020.

© Nationale Recreatiegids