Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stimuleringsregeling Toerisme Natuurlijk Fryslân II groot succes

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De interesse voor de Stimuleringsregeling Toerisme Natuurlijk Fryslân II (STINAF II) is enorm. Maar liefst 78 aanvragen van recreatief-toeristische ondernemers in Fryslân kwamen op 18 november binnen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Gedeputeerde Staten van provincie Fryslân zijn erg blij met de belangstelling. Bij elkaar betekenen de aanvragen een investering van ruim € 37 miljoen. De gevraagde subsidiebijdrage is bijna € 7 miljoen. De regeling is een van de quick wins uit de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân van de provincie Fryslân.

De aanvragen worden inhoudelijk bekeken en beoordeeld. Dan beslist het college wanneer en hoe de overige € 3 miljoen ingezet wordt. Gedeputeerde Jannewietske de Vries: ‘It is oerweldigjend hoe bot de sektor yn beweging bliuwt. Nettsjinsteande it ekonomyske klimaat is men ree om te ynvestearjen yn rekreaasje en toerisme. Dêrmei hâlde we Fryslân libben en oantreklik. Mei-inoar helpe we de regio sa op.’

Op 15 oktober 2013 stelden Gedeputeerde Staten € 2 miljoen beschikbaar voor de STINAF II. Het subsidieplafond is waarschijnlijk op 18 november al overschreden. Gemiddeld is het gevraagde subsidiebedrag € 90.000,- per onderneming. Op 28 november worden de aanvragen door loting gerangschikt. De uitslag staat op vrijdag 29 november om 12.00 uur op de website van SNN. Hierna worden de aanvragen op volgorde beoordeeld. Vanwege het grote aantal aanvragen sluit het subsidieloket van SNN.

STINAF II
De Stimuleringsregeling Natuurlijk Toeristisch Fryslân II – is bedoeld voor kwaliteitsverbetering van toeristische accommodaties en voorzieningen. Alleen bestaande ondernemers gevestigd in Fryslân kunnen aanvragen indienen. Investeringsplannen met een omvang van minimaal € 100.000,- komen in aanmerking voor subsidie. Ten minste 40% van de investeringskosten zijn subsidiabel, met een maximum van € 100.000,-. Voor onderhoudswerkzaamheden is geen subsidie. In totaal stellen Provinciale Staten € 5 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van deze regeling.
Deze regeling moet een forse impuls geven aan de kwaliteit van de aanwezige toeristische accommodaties en voorzieningen. Om in te spelen op de vraag van de huidige consument.

Wurkje foar Fryslân
STINAF II is een van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van 300 miljoen (de Nuon-middelen) in de mienskip. Het doel is om tot en met 2016 1.600 tijdelijke arbeidsplaatsen in Fryslân te creëren. En 2.500 tot 5.000 vaste arbeidsplaatsen in 2020.

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.