10e editie Maastricht aan Tafel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
7 min
Voor foodies, lekkerbekken en fijnproevers:

26 januari t/m 9 februari 2014
Inmiddels een ware traditie, Maastricht aan Tafel! En dat betekent smullen geblazen, want 2 weken lang serveren meer dan 25 Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens weer een 3-gangen menu voor € 25,20 p.p. Maar dat is nog niet alles! Schuif bij een een zestal typische Maastrichtse cafés ‘aan de bar’ en geniet met z’n tweetjes voor € 10,20 van een aperitief met lekkers. Vreemde prijs? Dat komt door de bijdrage van 20 eurocent aan het goede doel Fill the Cup , dat ervoor zorgt dat schoolmaaltijden worden verstrekt via het World Food Programme. Dat lijkt misschien weinig, maar voor slechts 20 eurocent kan een kind in een arm land al worden voorzien van een gezonde maaltijd op school. Small change, big difference is het motto! Jij schuift toch ook aan?

Aan tafel bij:
Barsserie Appart, Au Coin des Bons Enfants, La Bohème, Bouchon D’en Façe Maestricht, Eetcafé Ceramique, La Chine, restaurant Derlon, restaurant L’Etoile,  Brasserie FLO Maastricht, Harbour Club, Harry’s, Eetcafé Il y a, KapulaGa, Stadscafé Lure, de Mangerie, wijnrestaurant mes amis, Molo 5, Restaurant ‘O’, Pakhoes, Petit Bonheur, ’t Plenkske, Rilette, Rozemarijn, Sofa Brasserie - Bar- Restaurant, Vanille, Le Virage en Witloof.

Aan de bar bij:
Basilica, Forum, In den Ouden Vogelstruys, Grand Café Maastricht Soiron, Sjinkerij de Bóbbel en Winebar Rouge & Blanc Kruisherenhotel.

Nog meer smaakvolle activiteiten!
Maastricht aan Tafel is meer dan alleen een restaurantweek. Het feestje beperkt zich namelijk niet alleen tot de restaurants en cafés, want er vinden ook nog diverse andere smaakvolle activiteiten plaats in de stad. Onderstaand een overzicht:

di t/m za > Chocolade Tapas Proeverij Benoît Nihant
Geniet van een selectie van de lekkerste grand cru chocolade. Incl. een kopje heerlijke cacao pulp sap of warme chocolademelk.

25, 26 jan & 1, 2, 8, 9 feb > Rondleiding Thiessen Wijnkoopers
Maak kennis met de beste wijnen van dit wijnhuis. Incl. proeverij in de wijnkelders.

25 jan & 1, 8 feb > Rondleiding Bierbrouwerij de Keyzer
Bezoek de in Nederland laatste nog compleet ingerichte ambachtelijke stadsbrouwerij en geniet na afloop van 2 speciaalbieren.

1 feb > Culinaire stadswandeling
Typische culinaire hoogstandjes en gastronomische weetjes worden zowel vanuit het heden als het verleden al wandelend de VVV gids op smaakvolle wijze toegelicht.

2 feb > Workshop vlaaien bakken Bisschopsmolen
Leer de fijne kneepje van het bakkersvak.

© Nationale Recreatiegids