Haute Epoque Fair Heeze (HEFH) 7 t/m 15 December 2013

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Jonge startende kunst- en antiekhandelaren organiseren een unieke internationale kunst & antiekbeurs in Heeze.

Haute Epoque Fair Heeze (HEFH) belooft een uniek evenement te worden, speciaal voor de liefhebbers van kunst en antiek uit de Haute Epoque, de periode die loopt van de Middeleeuwen tot en met de Renaissance

Van 7 t/m 15 december wordt in de prachtige kamers van  Villa des Beaux Arts de eerste editie van de HEFH  georganiseerd. In Nederland bestaan er diverse kunst en antiekbeurzen maar de jonge ondernemers Valkenburg hebben gekozen voor een onderscheidende aanpak. De kernwoorden die van toepassing zijn op deze beurs zijn specialisme, diversiteit, kwaliteit en natuurlijk ook bourgondische gastvrijheid. Diverse deelnemers nemen ook deel aan de TEFAF Maastricht, welke de bekendste kunst en antiekbeurs is van Europa.

De reden dat Johan & Jeroen Valkenburg hebben gekozen voor een gespecialiseerde “Haute Epoque “ beurs is eenvoudig. Tijden van recessie worden gekenmerkt door bezinning. Wat ooit was ontstaan als gangbaar en geaccepteerd in de tijd waarin de bomen tot de hemel groeiden, wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Een tijd waarin het kaf van het koren wordt gescheiden. Het grote voordeel van een recessie is dat de markt in beweging komt. Dit geldt zowel aan de vraag- als aan de aanbod zijde. Aan de vraagzijde zien we een duidelijk behoud van bestaande verzamelaars en tevens de opkomst van een jongere generatie aan liefhebbers. Een modern interieur waar accenten te zien zijn van objecten uit de “Haute Epoque”, zorgen voor karakter en onderscheidenheid. Aan de aanbodzijde past het clusteren en samenwerken van diverse gespecialiseerde kunsthandelaren  middels een interessante en  hoogwaardige beurs  perfect in de huidige tijdsgeest. De unieke objecten onderscheiden de ene handelaar van de ander, dit zorgt voor een gevarieerd aanbod. Schilderijen, sculpturen, meubelen en Works of art. Vijftien van de in Europa gekende vertegenwoordigers uit de antiekwereld komen dit jaar met veel enthousiasme naar Heeze.  Deze  bijzondere en unieke fair zal vele liefhebbers en bezoekers uit heel Europa aantrekken.
De beurs is dagelijks geopend van 11:00 – 19:00 uur. 

De toegang is gratis.

Deelnemers:
J. v.d. Berg kunst en antiek (Nederland)
Joanna Booth (Groot-Brittannië)
Jan Ducker (België)
Galerie des Beaux Arts (Nederland)
Remco van Leeuwen Antiquairs (Nederland)
F. Muller (België)
Aad Penders de Eenhoorn (Nederland)
Elmar Robert (Duitsland)
Jan Roelofs Antiquairs (Nederland)
Marc Antoine du Ry (Groot-Brittannië)
Kunstzalen A. Vecht (Nederland)
Pearse Lukies Antiques (Groot-Brittannië)
John Hansord (Groot-Brittannië)
Douwes Fine Art (Nederland) 

© Nationale Recreatiegids