Woef Side Story grote winnaar Musical Awards

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Woef Side Story heeft maandagavond vijf Musical Awards in de wacht gesleept. De productie van het Ro Theater, over verliefde en ruziënde honden, is daarmee de grote winnaar van de avond. Hij Gelooft in Mij, de musical over André Hazes, volgt met vier prijzen.

Woef Side Story werd onder meer uitgeroepen tot beste kleine musical. Alex Klaasen vertolkte de beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie, Arjan Ederveen de beste mannelijke bijrol. Martin Snip werd bovendien uitgeroepen tot aanstormend talent. Daarnaast zette Woef Side Story met zijn kostuums de beste creatieve prestatie neer in een kleine musical.

Hij Gelooft in Mij is de beste grote musical. Martijn Fischer als de volkszanger en Chantal Janzen als zijn weduwe Rachel mogen zich respectievelijk beste mannelijk hoofdrolspeler en beste vrouwelijk hoofdrolspeler in en grote productie noemen. Doris Baaten, die Rachels moeder speelt pakte de Musical Awards voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical.

Shrek de Musical viel twee keer in de prijzen: in de categorie beste mannelijke bijrol voor Paul Groots vertolking van Heer Farquaad en in de categorie beste creatieve prestatie (groot) voor het licht. Maaike Martens vertolkte in HEMA de Musical de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, Maaike Widdershoven vertolkte in Aspects of Love de beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical.