Oostvaardersplassen in het zonnetje tijdens Flevius Award

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm over de Natuurmonumenten.

‘De Nieuwe Wildernis heeft gezorgd voor veel extra bezoekers van ons natuurgebied. Maar ook het nieuwe bezoekerscentrum en de succesvolle Birdfair hebben een positieve invloed op de fantastische bezoekersaantallen gehad’, aldus Hans Breeveld.

‘In het afgelopen weekend bezochten bijvoorbeeld zo’n tweeduizend mensen de Oostvaardersplassen’, vertelt hij. ‘Naast het volgen van verschillende excursies kan men de dieren uit de film van dichtbij zien in De Driehoek of tijdens een wandeling door het Oostvaardersveld. Ook maken mensen regelmatig een fietstocht rond het gebied of bezoeken ze het Hollandse Hout’.

De film De Nieuwe Wildernis trok de afgelopen maanden meer dan 600.000 bezoekers. Directeur Tony Merkelbach van City Marketing Lelystad: ‘Dit is een fantastisch aantal. De film is een prachtige promotie van onze achtertuin.’

De Rabobank Award 2013-2014 ging donderdagavond naar de Week van de Smaak Flevoland. Centrum Biologische Landbouw uit Lelystad nam de prijs in ontvangst. De Week van de Smaak levert een bijdrage aan een bewustere samenleving door aandacht voor het streekproduct en de smaakactiviteiten op het platteland en in de stad.

LelySTART greep net naast de Flevius Award. Deze drukbezochte start van het culturele seizoen in Lelystad eindigde samen met Center Parcs De Eemhof in Zeewolde op een mooie tweede plaats.

© Nationale Recreatiegids