Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Son Mieux ervaart enige druk in aanloop naar de grote optredens in AFAS Live

Door Riemer Siccama
schedule 4 min
location_on [xx]km
Son Mieux
Son Mieux staat donderdag en vrijdag voor het eerst in de AFAS Live in Amsterdam. De twee shows zijn de grootste solo-optredens voor de Haagse formatie tot nu toe en dat geeft enige druk, zegt violiste Maud Akkermans tegen het ANP.

Zo'n grote soloshow opzetten is behoorlijk anders dan al die festivaloptredens van afgelopen zomer. "We proberen allemaal nieuwe elementen toe te voegen en dat is nog best wel wat werk. Je moet echt nadenken over wat je wil overbrengen tijdens zo'n show. Dat is wel even andere koek."

Het maakt het ook anders dat anders dat bij een festival alle bezoekers nu speciaal voor Son Mieux komen. "Het maakt niet deel uit van een hele reeks optredens of een clubtour. Het zijn allemaal mensen die echt een ticket voor ons hebben gekocht", zegt Akkermans trots. "Dat geeft wel wat extra druk, maar is ook wel heel erg leuk en bijzonder. Er komen 12.000 mensen speciaal voor ons. En dan wil je toch wel echt je best doen en het allermooiste neer kunnen zetten wat wij op dit moment kunnen."

Vervanger

Of Quinten Meiresonne bij de concerten aanwezig is, blijft nog onduidelijk. Hij kondigde vorige maand aan dat hij is gestopt als toetsenist van de groep. In Amsterdam blijft Son Mieux een zevenkoppige band want voor Meiresonne is een tijdelijke vervanger gevonden en er bestaat een kans dat de groep op termijn weer officieel uit zeven bestaat. "Michiel Mutsaerts komt dit jaar in ieder geval alle liveshows met ons meedoen", zegt Akkermans. "Maar officieel lid is hij nog niet. Dat is ook nog wel een proces. Zo iemand heeft natuurlijk ook allemaal andere verplichtingen en een baan", legt ze uit.

Een ding blijft in ieder geval hetzelfde, vervolgt Akkermans. "Camiel (Meiresonne, red.) is wel echt onze frontman. Hij is perfect in die rol en we vullen elkaar allemaal heel mooi aan. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet opeens de lead vocals doen. Ik heb een hele mooie rol als violist en achtergrondzangeres en daar ben ik superblij mee."

Door: ANP

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.