Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Thirty Seconds to Mars maakt pretpark van Dome

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
(Novum) - Thirty Seconds to Mars haalde dinsdagavond alles uit de kast tijdens het concert in Amsterdam. De Amerikaanse band, onder leiding van zanger en acteur Jared Leto, liet al bij het derde nummer enorme ballonnen met confetti aanrukken. Ook acrobaten, Japanse taikodrummers en andere showelementen passeerden in hoog tempo de revue.

Even vroegen fans zich af of Leto echt zelf achter de microfoon stond toen de eerste klanken van openingsnummer Birth door de Ziggo Dome schalden. De 41-jarige zanger en acteur verscheen met een masker op en gehuld in een zwarte bontjas ten tonele. Maar ook met masker pakte Leto zijn fans zonder moeite in. Tijdens nummers als Night of the Hunter en Search and Destroy, die tot opluchting van velen zonder gezichtsbedekking werden gebracht, deed het publiek precies wat Leto vroeg. Springen, zwaaien en grote delen van nummers zingen deden ook de Nederlandse fans braaf.

De frontman liet zoals altijd veel over aan zijn publiek. Niet alleen liet hij meerdere keren een paar grote fans, of echelon zoals ze bij Thirty Seconds to Mars heten, op het podium komen, ook had het publiek veel te zeggen over het verloop van de show. Tijdens een akoestische sessie verscheen Leto solo met alleen een gitaar op het podium en speelde hij verzoeknummers. "Voor een vredig landje kunnen jullie het niet echt eens worden over wat ik moet spelen", reageerde de zanger toen tientallen titels door elkaar werden gegild.

Hits als From Yesterday en Kings & Queens kwamen in sneltreinvaart in akoestische vorm voorbij. De frontman vermaakte zijn publiek niet alleen met muziek, maar ook met lange verhalen. Zo klaagde Leto over Amerikanen die Amsterdam alleen kennen vanwege de coffeeshops. "Deze stad en dit land hebben zo veel meer te bieden", zei hij. Ook inventariseerde de zanger hoe goed het vierde album van zijn band in Nederland is verkocht.

Toen de show vanwege een technisch mankement moest worden stilgelegd, hield Leto het publiek zoet met teksten als: ik zou willen dat ik met jullie allemaal de liefde kon bedrijven, ook met de mannen. Ook flauwvallende fans, die met behulp van Leto uit het publiek werden geplukt, zorgden voor vermaak. "Jullie zijn hier wel snel oververhit. Maar zo gaat dat bij shows van Thirty Seconds to Mars, wij redden af en toe een leven."

De fans lagen er niet wakker van dat het bij Thirty Seconds to Mars meer om het circus dan om de muziek draait. In anderhalf uur speelde de band, die eerder dit jaar op Pinkpop stond, nog geen vijftien nummers. "Jullie hebben ons iets moois gegeven, de kans om keer op keer terug te komen", zei Leto voordat hij tientallen fans het podium ophaalde voor het slotnummer Up in the Air. "Ik beloof dat we nogmaals terugkeren."

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.