Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sinterklaas trekt het land door om kinderen in azc's te bezoeken

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Sinterklaas trekt het land door om kinderen in azc's te bezoeken
AMSTERDAM (ANP) - Sinterklaas trekt de komende twee weken het land door om kinderen in asielzoekerscentra te verblijden met een bezoek. De ruim twintig azc's krijgen een bezoek van Stichting Wolkentheater die de voorstelling 'Waar is uw paard, Sinterklaas?' speelt. Met het bezoek wil de stichting "kinderen die zoveel ellende hebben meegemaakt een moment van pure vreugde" geven.

De stichting is in 1993 opgericht door Adrijan Siniša Rakić, zelf gevlucht uit voormalig Joegoslavië. Hij zet zich in om kinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt te laten ontsnappen aan de dagelijkse zorgen. In aanloop naar 5 december doet hij dat door het sinterklaasverhaal te delen met de kinderen, waardoor ze ondertussen ook over Nederlandse tradities leren. Vanuit een sinterklaasboek vol tekeningen wordt via een voorstelling een verhaal verteld, waarbij de kinderen ook zelf verschillende rollen kunnen spelen, vertelt Rakić. Vlak voor het bezoek van de sint en zijn pieten is er een voorprogramma, het programma sluit af met het uitzwaaien van de sint onder het genot van drinken en pepernoten. Als cadeau krijgen de kinderen het sinterklaasboek met tekeningen in klein formaat.

De eerste voorstelling is maandagmiddag in Hoofddorp. De andere doordeweekse dagen zijn er voorstellingen in onder andere Zutphen, Schalkhaar, Delfzijl, Luttelgeest en Oisterwijk. De laatste voorstelling op pakjesavond speelt in Gilze.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.