Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

KISS stopt echt na afscheidstournee

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
KISS band
Fans die hopen dat KISS toch nog wat extra shows toevoegt aan zijn afscheidstournee kunnen die hoop opgeven. Bassist Gene Simmons zweert met zijn "hand op de Bijbel" in muziekblad Rolling Stone dat het concert op 2 december het allerlaatste is.

De Amerikaanse glamrockers zijn al sinds 2019 bezig met hun afscheidstournee en voegden daar al een paar keer meerdere concerten aan toe. In december staat de laatste show gepland in New York, de plek waar het in 1973 allemaal is begonnen. Volgens Simmons (74) is dat echt het definitieve einde van de band. "Ik zeg het hier, met mijn hand op de Bijbel, dit wordt het laatste optreden van KISS in make-up", zegt de muzikant verwijzend naar de geschminkte gezichten van de bandleden.

Emotioneel is de bassist nog niet, maar dat is hij naar eigen zeggen sowieso niet snel. "Als kind was mijn bijnaam op school meneer Spock", zegt Simmons doelend op het stoïcijnse personage uit Star Trek. "Ik heb nooit veel gehad met emoties en dat soort dingen. Ik herinner me mijn oom George, van wie ik zielsveel hield. Ik herinner me dat ik bij zijn graf stond en verdrietig was, maar ik huilde niet. Tranen komen niet gemakkelijk bij mij."

Toch raakt het de bassist wel om de liefde van zijn fans te zien. Zo vindt Simmons het bijvoorbeeld een mooi gezicht om een "vijftigplusser die ons al volgt sinds zijn kindertijd" in het publiek te zien samen met zijn zoon en kleinzoon. "En die kleine jongen maakt mijn handgebaar, met twee vingers als hoorns omhoog en een uitgestoken duim, dat in gebarentaal eigenlijk 'ik hou van je' betekent. En hij steekt zijn tong uit. Dat doet me elke keer iets."

Door: ANP

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.