Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Provincie Brabant verruimt regels voor recreatiegebied De Heihorsten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De provincie Brabant verruimt de regels van de Verordening ruimte voor de realisatie van recreatiegebied De Heihorsten in Someren. De provincie vindt dat het initiatief van vijf lokale ondernemers grote meerwaarde heeft voor de natuur, economie en ruimtelijke kwaliteit in de Brainport regio.

De provincie wil meer uitgaan van de ondernemerskracht van de Brabanders. Daarbij kunnen de algemene regels soms in de weg zitten. Bij aantoonbare meerwaarde voor een vitaler platteland kan de provincie sinds vorig jaar de planologische regels flexibel toepassen. Yves de Boer, gedeputeerde Ruimtelijke ontwikkeling: “Niet alleen is bij De Heihorsten sprake van aantoonbare meerwaarde, maar het wordt getrokken door vijf bevlogen ondernemers. Ze realiseren diverse projecten in De Heihorsten die elkaar versterken. Dat verdient ondersteuning van de overheid.”

In De Heihorsten is de sanering van vijf agrarische bedrijven gekoppeld aan een transformatie naar een recreatielandschap met een golfbaan, verblijfsrecreatie en landschapsontwikkeling. Dit vermindert de milieudruk op Natura 2000-gebied de Strabrechtse Heide, het versterkt de lokale economie en het verbetert de ruimtelijke kwaliteit. Voor een ecologische verbindingszone heeft de eigenaar van de grond vijf hectare beschikbaar gesteld. Er komen een natuurpoort, een camping voor senioren, honderd luxe vakantiewoningen, een restaurant, een golfbaan, een landgoed, een manege en groepsaccommodatie.

Op 30 januari 2013 heeft de raad van de gemeente Someren het bestemmingsplan Recreatieve Zone De Heihorsten vastgesteld. De realisatie van een verblijfsaccommodatie past echter niet binnen de Verordening ruimte vanwege de omvang van het bebouwd oppervlak alsmede twee nieuwe permanent te bewonen beheerderswoningen en het verwachte aantal bezoekers ten behoeve van de verblijfsrecreatie. Via een zogenaamde proactieve aanwijzing maakt de provincie dit nu alsnog mogelijk.

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.