Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit kun je komend weekend verwachten van Heroes Dutch Comic Con

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit kun je komend weekend verwachten van Heroes Dutch Comic Con / Foto: Heroes Dutch Comic Con
Op 18 en 19 november is het weer tijd voor Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Er staat weer van alles op de agenda. In dit artikel vertellen wij je wat er allemaal te doen is.

Niet alleen komen er bekende acteurs zoals Elijah Wood en Famke Janssen, ook worden er in totaal zeven hallen en een buitenterrein omgebouwd tot een popcultuurfestijn waar fans van Marvel, Star Wars, anime en nog meer hun hart kunnen ophalen.

Hollywood naar Nederland

Elke editie komen er bekende acteurs naar het festival. Zo ook dit jaar. Elijah Wood, bekend van zijn rol Frodo in Lord of the Rings, komt naar het evenement en keert de Nederlandse actrice Famke Janssen terug naar haar geboorteland. Once upon a Time-actrice Lana Parrilla is wederom aanwezig en Eliza Taylor en Tasya Teles van The 100-serie schuiven gezellig aan. Zij gaan handtekeningen uitdelen, met fans op de foto en vragen beantwoorden op het hoofdpodium.

Comics

Een Comic Con is niet compleet zonder stripboeken. Er komen weer allerlei bekende striptekenaars naar de Jaarbeurs om stripboeken te signeren en kunstwerkverzoeken aan te nemen. Daarnaast geven de tekenaars panels in de Cozy Corner en kunnen aspirant-tekenaars hun portfolio laten beoordelen door een editor van Marvel Comics.

Cosplay

Wat ook niet kan ontbreken aan een Comic Con zijn de fictieve personages die rondlopen. Professionele cosplayers zijn aanwezig om deze personages leven in te blazen. Er worden cosplay wedstrijden georganiseerd waar bezoekers het tegen elkaar opnemen. Ook kun je een kijkje nemen bij de vele fanclubs, zoals bij de grootste Star Wars-fanclub van Nederland.

Gaming Hall

In de Gaming Hall kunnen bezoekers alles over gaming bekijken. Van Space Invaders tot League of Legends, van Tetris tot Monopoly, er is voor iedereen iets te zien. De Gaming Hall is dit jaar flink uitgebreid met diverse activiteiten, toernooien en workshops. Dit jaar kunnen streamers voor het eerst in een streaming studio het evenement kunnen streamen. Daarnaast bieden partijen als Nintendo, Playstation en Erazer goodies en ervaringen aan bij hun stand.

Jubileum

Volgend jaar bestaat Dutch Heroes Comic Con 10 jaar. Dat wil de organisatie groots vieren. Op zondag 19 november wordt daarom het nieuws bekendgemaakt voor de eerstvolgende zomereditie, waarop de verjaardag wordt gevierd. 

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.