Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Museumnacht in Artis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Artis doet dit jaar weer mee met de museumnacht in het Aquarium en het Planetarium. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de museumnacht. Lidmaatschap Artis is op deze avond niet geldig.

Aquarium
In het Aquarium van Artis leven tropische vissen als de roodbuik-piranha en de regenboogvis, maar ook axolotls, bedreigde koraalsoorten en haaien. Het monumentale pand stamt uit 1882 en is ontworpen door G.B. Salm, dezelfde architect als Paradiso.
aan de Amsterdamse grachten
Bij de Amsterdamse grachtenbak kom je alles te weten over het leven in de 400 jaar oude Amsterdamse grachten. Artis-experts vertellen welke vissen er rondzwemmen, wat er nog meer in het water leeft en wat er zoal van de bodem wordt gevist.
kabinetten der natuur
Met behulp van de Kabinetten der Natuur leer je over de schoonheid, veelheid en slimheid van de natuur en het behoud er van.
Het Aquarium is open van 19.00 tot 02.00 uur. De ingang vind je aan de Plantage Middenlaan 51-53.

Planetarium
In het Planetarium maak je een virtuele trip door het heelal. Ga samen met Artis de Marsis op reis en laat je lanceren, voorbij de maan naar de rand van het melkwegstelsel en verder. Vlieg langs de sterren door het heelal.
sterrenstof
We zijn allemaal van sterrenstof gemaakt. Ontdek wat er allemaal gebeurt aan de hemel tijdens de spoedcursus sterrenkunde. Bekijk de donkere kant van de maan of vlieg sneller dan het licht tot het uiteinde van het heelal. Welke sterren zie je aan de hemel en hoe herken je ze?
Het Planetarium is open van 19.00 tot 02.00 uur en is bereikbaar via de hoofdingang van Artis, aan de Plantage Middenlaan 38-40.

Tickets en meer info
Tickets uitsluitend verkrijgbaar via de Museumnacht. Lidmaatschap Artis is op deze avond niet geldig. Kijk op museumnachtamsterdam.nl voor tickets en meer info.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.