Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Drukte tijdens de 11-11 in Oeteldonk

Door Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Veel mensen kwamen af op de 11-11 in Oeteldonk / Foto: "Vincent taking a selfie during Carnival in Oeteldonk " door Roewind
Er kwamen veel mensen naar de 11-11 in Den Bosch. De gemeente had niet verwacht dat het zó druk zou worden tijdens de 11-11 in Den Bosch, nu omgedoopt tot ‘Oeteldonk’. Er werd een bezoekersaantal van ongeveer 80.000 mensen verwacht. Dat getal is flink voorbijgestreefd: er kwamen maar liefst 100.000 naar Oeteldonk. Volgens de gemeente waren er 50.000 tot 60.000 mensen tegelijkertijd in de stad op de piekmomenten, meldt Brabants Dagblad.

Het was zelfs drukker dan de carnavalszondag van eerder dit jaar, laat een woordvoerster van de gemeente Den Bosch weten. De bezoekersaantallen worden gemeten met behulp van onder andere de cijfers van NS, beelden van de drukte en berekeningen van de capaciteit.

Drukke straten

Overal in de stad was het erg druk. Wel wordt er gesproken van een ‘gecontroleerde drukte’. Het leidde tot een aantal gesloten straten. Verder bleef het rustig. Zo zag de EHBO dat de drukte bij de hulppost ondanks de hogere bezoekersaantallen toch vergelijkbaar was met eerdere edities van de 11-11 en carnaval.

Ook was de spreiding van het publiek dit jaar beter dan voorheen. Er was een podium met live muziek op de Markt. Daarnaast waren er dit jaar meer verschillende plekken voor buitenpodia. Het weer hielp ook goed mee: afgezien van een frisse temperatuur scheen het zonnetje, zodat mensen buiten konden genieten van live muziek.

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.