Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Metropole Orkest wederom genomineerd voor Grammy, is 'supertrots'

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Weer Grammy-nominatie voor Metropole Orkest
Het Metropole Orkest is ook dit jaar genomineerd voor een Grammy Award. Het Nederlandse orkest maakt met het album Olympians, dat werd gemaakt met Vince Mendoza, kans in de categorie Best Large Jazz Ensemble Album. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Het Metropole Orkest heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat het orkest opnieuw kans maakt op een Grammy Award. Directeur Jan Geert Vierkant zegt "supertrots" te zijn.

Het muziekgezelschap staat daarnaast nog een keer op de nominatielijst, maar dan als uitvoerende artiest in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals. De nominatie is voor arrangeurs John Beasley en Maria Mendes voor het nummer Com Que Voz.

Het Metropole Orkest behaalde door de jaren heen al meer dan twintig nominaties. Vier keer werd de prestigieuze award gewonnen, in 2020 voor het laatst. Vorig jaar greep het orkest naast een Grammy.

"Dit zijn de 23e en 24e nominaties voor producties van het Metropole Orkest", zegt Vierkant trots. "Het album Olympians hebben we opgenomen in de coronaperiode toen we geen concerten mochten geven. Hierdoor hadden we de tijd om een aantal van de beste composities die Vince Mendoza voor het orkest heeft gemaakt te perfectioneren."

Olympische vorm

Mendoza, die al 28 jaar verbonden is aan het Metropole Orkest, stelt de term 'olympians' vaak te gebruiken als hij met het muziekgezelschap op het podium staat. "Omdat ik het gevoel heb dat dit orkest complexe muziek speelt met onwaarschijnlijke gratie, enthousiasme en nauwkeurigheid. Bijzonder gezien de grote variatie aan projecten die ze in de loop der jaren hebben gedaan. Ze hebben echt het vermogen ontwikkeld om comfortabel te zijn met zoveel verschillende muziekstijlen, wat vrij ongebruikelijk is voor een orkest. Deze opname toont hen op het hoogtepunt van hun Olympische vorm."

De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen worden op 6 februari voor de 66e keer uitgereikt. De awardshow vindt plaats in de Crypto.com Arena in Los Angeles.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.