Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Editors moet knokken tijdens grootste show ooit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - Nederland lijkt wel een abonnement op de Editors te hebben. Na shows in de Gashouder in Amsterdam en op Lowlands stond de Britse band donderdagavond in de Ziggo Dome. De band onder leiding van Tom Smith genoot zichtbaar van zijn grootste publiek tot nu toe in een concertzaal. Met regelmaat ging Smiths duim omhoog richting de goed gevulde zaal.

"Het is goed jullie weer te zien Amsterdam", riep Smith nadat hij met zijn band Smokers Outside the Hospital Doors had gespeeld. Op die hit, die als derde nummer voorbij kwam, ging het merendeel van het publiek los. Ook Bones en Eat Raw Meat = Blood Drool werden goed ontvangen, hoewel Editors moeite moest doen de hele zaal mee te krijgen. Rustigere nummers als The Phone Book en No Sound But the Wind werden overstemd door geroezemoes.

Editors zette in Amsterdam een strakke no-nonsense show neer. Veel meer dan een duim omhoog en af en toe een 'dank you wel' deelde Smith niet met zijn publiek. In plaats daarvan werkte hij zich vol overgave in het zweet en combineerde Smith met zijn band moeiteloos oud en nieuw materiaal. Zo volgde Formaldehyde, dat in augustus werd uitgebracht, op All Sparks uit 2006.

Ook maakte Editors zonder problemen de overgang van groots gebrachte nummers naar een intiemere setting. Voor In This Light And on This Evening werd alles uit de kast getrokken: metershoog vuurwerk, flikkerende lampen en gitaargeweld. The Phone Book werd aansluitend vrijwel akoestisch gespeeld.

Pas toen na twee uur de hit Papillon als allerlaatste nummer werd gespeeld, kreeg Editors iedereen uit zijn stoel. "Jullie zien er verdomd goed uit", reageerde Smith op de duizenden armen die de lucht in gingen.

Hoewel de band de Ziggo Dome met moeite voor zich won, beloofde Smith snel weer terug te komen. De Amsterdamse concertzaal is overigens maar een paar dagen de grootste eigen show van Editors. Zaterdag 2 november staat de Britse band in het Antwerpse Sportpaleis, dat net iets groter is dan de Ziggo Dome.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.