Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gorinchem verwacht 20.000 bezoekers bij landelijke intocht Sinterklaas

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Gorinchem verwacht 20.000 bezoekers bij landelijke intocht Sinterklaas
Gorinchem verwacht 20.000 bezoekers tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 18 november komen de sint en zijn pieten aan in de oude vestingstad, die zelf 37.000 inwoners telt. "Er komen dus veel mensen de vesting binnen. Dit is voor onze stad wel een van de grootste evenementen", aldus een woordvoerster van de gemeente.

De pakjesboot legt die zaterdag om 12.00 uur aan bij de steiger aan de kade van Buiten de Waterpoort. Samen met onder andere freerunners, dansgroepen en turnverenigingen uit Gorinchem, loopt de sint met zijn roetveegpieten in een stoet door de binnenstad. Een historische brandweerspuit wordt voortgetrokken door paarden. Langs de route staan podia waar lokale verenigingen dansen en muziek laten horen.

De gemeente heeft nog geen signalen binnengekregen dat mensen zich tijdens het kinderfeest voor of tegen Zwarte Piet willen uitspreken. Willen groepen dit, dan gelden volgens de woordvoerster "dezelfde spelregels zoals altijd, mensen hebben het recht om te demonstreren". Dat betekent onder meer dat de demonstratie 48 uur voor aanvang moet worden aangemeld en dat er een aparte plek voor wordt aangewezen.

De Zuid-Hollandse gemeente organiseert de intocht in samenwerking met de NTR. Die omroep verzorgt de jaarlijkse live-uitzending op NPO 3. In aanloop naar pakjesavond start het Sinterklaasjournaal van de NTR op maandag 13 november, gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.