Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In 2024 nieuw siezoen van Avondshow met Arjen Lubach

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Arjen Lubach
De Avondshow met Arjen Lubach keert in januari terug op televisie. Het vijfde seizoen van het programma is vanaf 22 januari tien weken lang op NPO1 te zien. Dat hebben de VPRO en producent Human Factor TV donderdag bekendgemaakt. De laatste uitzending van de huidige reeks wordt donderdagavond uitgezonden.

Behalve Lubach is ook met regelmaat een aantal verslaggevers in het programma te zien, zoals Tex de Wit, Diederik Smit, Jonathan van het Reve en Soumaya Ahouaoui. De eindredactie is in handen van Janine Abbring. Volgens Human Factor TV blijft het vaste makersteam in 2024 hetzelfde.

WatLaf-actie

De Avondshow kende ook dit seizoen weer een aantal uitzendingen die veel aandacht genereerden. Eind oktober besteedde Lubach een hele uitzending aan de geschiedenis van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Deze show kreeg veel lof van critici, docenten en journalisten. Ook trok het programma veel aandacht met de WatLaf-actie, een reactie op het besluit van de KNVB om de verantwoordelijkheid voor het dragen van de OneLove-banden voortaan bij de clubs zelf te leggen.

In de periode tussen kerst en de jaarwisseling wordt, voorafgaand aan het vijfde seizoen, ook een aantal nieuwe afleveringen van Arjen Lubach presenteert: De Avondshow Stand-Ups uitgezonden. De deelnemers aan deze reeks worden op een later moment bekendgemaakt.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.