Schaaktoernooi Tata Steel komt dag naar Rijksmuseum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het Tata Steel Chess Tournament wordt in januari niet alleen op vaste speellocatie Wijk aan Zee afgewerkt. Nederlands grootste schaaktoernooi wijkt voor de 76e editie uit naar de High Tech Campus in Eindhoven en het Rijksmuseum in Amsterdam, zo maakte de organisatie woensdag bekend.

Op beide locaties wordt een dag gespeeld. De organisatie hoopt hiermee het toernooi 'meer allure en de schaaksport een breder podium te geven'. De organisatie maakte verder bekend dat niet zoals voorheen in drie grootmeestergroepen, maar in twee groepen wordt gespeeld.

Toernooidirecteur Jeroen van den Berg gaf alvast de namen van elf van de twaalf deelnemers uit de A-groep prijs. Onder anderen Levon Arorian, de mondiale nummer drie en titelhouder, geeft acte de présence. Het jonge talent Anish Giri en Loek van Wely nemen de Nederlandse inbreng voor hun rekening.

Het Tata Steel Chess Tournament wordt van 10 tot en met 26 januari gespeeld. Op 15 januari wordt in het Rijksmuseum de vierde toernooironde gespeeld. Vier dagen later wijkt de grootmeestergroep A uit naar Eindhoven voor de negende ronde.