Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Voorstelling Blues Brothers moet naam aanpassen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
(Novum) - De theatershow I'm a Soul Man - A Tribute to the Blues Brothers moet zijn naam veranderen. De rechtbank in Den Haag bepaalde woensdag dat de bedrijven en mensen die de show promoten en organiseren, in onder meer Nederland, Duitsland en Canada, inbreuk maken op de merkrechten van de originele Blues Brothers.

De productie is een ode aan de Blues Brothers, een duo dat werd gevormd door acteurs Dan Aykroyd en John Belushi. Aykroyd en Belushi's weduwe hadden geëist dat de theatershow per direct wordt stopgezet vanwege de inbreuk op het merkrecht. De rechter heeft dat verzoek afgewezen. De show is vanaf zaterdag gewoon te zien in het World Forum Theater in Den Haag. Wel besloot de rechter dat de naam Blues Brothers niet meer gebruikt mag worden om de show te promoten. Ook de domeinnamen van de websites moeten worden ingeleverd.

De advocaat van Aykroyd en de weduwe van Belushi is tevreden met de uitspraak van de rechter. "We zijn blij dat de rechter het verschil herkent tussen een tribute aan een artiest en een tribute aan een fictief personage", zegt de jurist. "Als Dan Aykroyd als Blues Brother optreedt, doet hij dat personage ook na."

De typetjes werden door Aykroyd en Belushi in de jaren zeventig bedacht en ze traden ermee op in de sketchshow Saturday Night Live. De heren traden ook op met een band en brachten een album uit. In 1980 kwam de film The Blues Brothers uit, het vervolg verscheen in 2000. John Belushi was niet in deze film te zien: hij overleed in 1982 aan een overdosis.

De theatervoorstelling, waarvan de nieuwe naam nog niet bekend is, is komend weekeinde te zien in Den Haag. Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag is de show te bewonderen in het RAI Theater. De theatershow reist volgend jaar naar Berlijn.

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.