Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kermis Weert was één groot feest

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
De grootste, goedkoopste en gezelligste kermis van Limburg werd woensdagavond afgesloten met een prachtig vuurwerk. Zes zonovergoten dagen zorgden voor heerlijk kermisweer en optimale sfeer. Het was iets drukker dan vorig jaar, tussen de 800.000 en 900.000 bezoekers genoten van zo’n 140 attracties op de zeven kermispleinen in de Groenste stad van Europa.

De kermisexploitanten zijn tevreden over het verloop van de kermis. Zij hebben hun omzet van vorig jaar geëvenaard en deels zelf overtroffen. Weert blijft een zeer aantrekkelijke stad voor de kermisexploitanten. Het publiek genoot iedere dag met volle teugen, en velen kijken al uit naar de kermis in 2014 als Weert het 600 jaar stad viert.

Traditie en cultuur
De traditionele kermismis werd zeer druk bezocht. De hele baan van de botsauto’s, die mooi was aangekleed voor de kerkdienst, zat vol met kerkgangers omringd door de Stadsschötte St. Catharina, tientallen draaiorgeldraaiers en vele belangstellenden. De moderne versie van Antje van de Statie deelde na afloop Weerter vlaaitjes uit aan het publiek. Het geheel leverde een prachtig beeld op van het naadloos samengaan van tradities en cultuur. Ook de expositie met miniatuurkermissen in museum Jacob van Horne trok veel bezoekers.

Stadsdraaiorgelspeler
Dave Saes ontving aan het einde van de kermismis van wethouder Harry Coolen de eretitel ‘Stadsdraaiorgelspeler’ met een medaille en oorkonde. Dave luistert met zijn draaiorgel al 25 jaar lang vele evenementen en festiviteiten op, zoals de Weerter kermis en de kermismis.

Groene dinsdag smaakt naar meer
Ter gelegenheid van het behalen van de titel ‘Groenste Stad van Europa’ vierde Weert tijdens de kermis ‘Groene dinsdag’. De kermis hulde voor een dag in het groen en bezoekers beleefden diverse acties.
 
In de Langstraat werd een podium volledig in het groen aangekleed. Kermisbezoekers die in het groen gekleed naar de stad kwamen ontvingen nadat zij op de foto werden gezet elk vier kermispenningen. Ruim 300 bezoekers werden gefotografeerd, een selectie hiervan is te zien op www.facebook.com/metonsinweert.
 
Een jury bestaande uit wethouder Harrie Litjens, centrummanager Sonja Blok en Weerter couturier Tejo Cardinaal boog zich over de genomineerde groene bezoekers om te bepalen wie de mooist verklede groene bezoeker was. De zusjes Lisanne en Jasmijn Wetemans wonnen de hoofdprijs, een ballonvlucht voor twee personen.
 
Ook kermisattracties en lokale horeca waren in het groen gehuld. Attracties waren versierd met grote groene ballonnen en personeel was gehuld in groene shirts.
In het groen geklede leden van dansschool The Big Experience gaven dansvoorstellingen. En er liepen opvallende groene steltlopers over de kermispleinen. Kermisdinsdag kende meer bezoekers dan andere jaren.
 
Veiligheid
De kermis is voor de politie dit jaar bijzonder rustig verlopen. Er waren slechts twee aanhoudingen voor kleine overtredingen.

Website
Teruglijken op de kermis van Weert? Bekijk de website www.kermisweert.nl. Daar is alles te vinden over de kermis en ook bijzondere kermisfoto’s, -filmpjes en -verhalen. Of volg de kermis op twitter via @kermisweert of op facebook via www.facebook.com/kermisweert.

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.