Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kickboksfilm Wolf favoriet bij Gouden Kalveren

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
(Novum) - Het Nederlandse kickboksdrama Wolf is met acht nominaties dit jaar de koploper in de race om de Gouden Kalveren. De zwart-witfilm van Jim Taihuttu maakt kans op een Kalf voor onder meer beste film en een voor beste acteur voor de rol van Marwan Kenzari.

Ook Borgman maakt kans op een Kalf voor beste film. De Thriller van Alex van Warmerdam werd vijfmaal genomineerd. De regisseur maakt niet alleen kans op een Kalf voor zijn regie maar ook voor zijn scenario. Daarnaast werd Hadewych Minis genomineerd voor haar hoofdrol en Van Warmerdams echtgenote Annet Malherbe voor haar bijrol.

Naast Borgman werd ook voor Alles Is Familie een echtpaar genomineerd. Kim van Kooten is genomineerd voor haar scenario, terwijl haar echtgenoot Jacob Derwig kans maakt op een Gouden Kalf voor zijn bijrol in de film.

Boven Is het Stil van Nanouk Leopold is de laatste genomineerde voor beste film. Ook deze film kent vijf nominaties, waaronder een voor beste mannelijke bijrol van Wim Opbrouck.

De Marathon van Diederick Koopal werd driemaal genomineerd. Stefan de Walle dingt mee naar een Kalf voor beste acteur, Martin van Waardenberg voor beste mannelijke bijrol en Georgina Verbaan voor beste vrouwelijke bijrol.

Ook de arthousefilm De Ontmaagding van Eva van End van Michiel ten Horn maakt kans op drie Gouden Kalveren. Vivian Dierickx werd genomineerd voor beste actrice, Jacqueline Blom voor beste vrouwelijke bijrol en Djurre de Haan voor beste muziek.

De Gouden Kalveren worden vrijdag uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De ceremonie in de Stadsschouwburg in Utrecht wordt gepresenteerd door actrice Anna Drijver en is de afsluiting van het Nederlandse Film Festival, dat op 25 september van start ging.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.