Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Reünie Acda en de Munnik meer in trek dan gedacht

Door Fleur Zomer
schedule 5 min
location_on [xx]km
acda en de munnik op podium
Thomas Acda en Paul de Munnik waren als muzikaal duo een aantal jaar uit elkaar, maar zijn nu met de uitgave van hun nieuwe album AEDM en de bijbehorende concertreeks in de Ziggo Dome weer terug van weggeweest. In gesprek met het ANP vertellen de zangers over het samenwerken en de verwachting die ze hadden voor de hereniging.

Na al die jaren is de onderlinge samenwerking of het schrijfproces niet veranderd, zeggen ze. "Alleen de producers van nu werken anders dan wij gewend waren. De werkwijze en de smaak van nu verwerken we in wat we maken. Onderling is het gewoon hoe het is, dat werkt goed", aldus De Munnik.

De reünie kan terug worden geleid naar de gezamenlijke single Als Ik Je Weer Zie met Maan en Typhoon uit 2021. "Toen wilden we wel weer rustig samenwerken zonder enige druk", herinnert De Munnik. "We vonden het heel leuk om weer wat samen te doen onder de dekmantel van een andere samenwerking. We merkten eigenlijk hoe makkelijk en vanzelf het nog ging, toen kregen we het idee van de reünie. We zagen geen enkele reden om het niet te doen."

Verwachting

Dat Acda en De Munnik tot en met het einde van het jaar zes uitverkochte concerten in de Ziggo Dome kunnen geven, hadden de twee niet verwacht. "Het is veel groter geworden dan we eerst zelf gedacht hadden. Het is veel meer en mooier dan we hadden durven dromen", zegt De Munnik. "Ik had het absoluut niet verwacht, het is geen automatische optelsom dat het gewoon goed zou komen", vult Acda aan. De zangers zien dat met name fans van vroeger nu met hun kinderen naar de shows komen. "Daar zit onze mazzel", zegt Acda.

Het is voor het duo wel anders om op te treden voor een publiek dat speciaal voor hen komt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de optredens met The Streamers, waar ook andere artiesten als Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Typhoon op het podium staan. "Daar is het niet verstandig om heel stellig te zijn over wat je wil doen. Het zijn allemaal kleuren waar je niet tegenop wil vechten. Maar de kleur Acda en de Munnik weten wij bij onze eigen concerten heel uitgesproken te vertegenwoordigen."

Acda en de Munnik is dus na jaren weer een muzikaal duo. "We zijn definitief terug, maar op de manier en de momenten waarop wij dat willen", stelt Acda. "Spelen en schrijven doen we zoals we gewend waren en leuk vonden." Volgens De Munnik is het nu op bepaalde vlakken anders dan vroeger. "We kunnen nu makkelijker kijken naar wat we volgend jaar gaan doen. Plannen ontkom je niet aan, maar we kunnen het mooier reguleren." Daar is Acda het mee eens. "Het heilige moeten van een carrière in stand houden, is eraf."

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.