Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eva Jinek wint voor tweede keer Sonja Barend Award

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Eva Jinek wint voor tweede keer Sonja Barend Award
Eva Jinek heeft dit jaar de Sonja Barend Award gewonnen. Zij kreeg de onderscheiding voor haar interview met ondernemer Camille van Gestel over de mondkapjesdeal, waar hij miljoenen aan verdiende. Het is de tweede keer dat de talkshowhost de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen in de wacht sleept. In 2018 won Jinek de Sonja Barend Award ook al, toen voor het gesprek dat ze had met DENK-politicus Farid Azarkan.

De vakjury prijst onder meer de uitvoering van het interview van Jinek met Van Gestel. "Dit interview toont Eva Jinek op haar best", oordeelt Angela de Jong van het Algemeen Dagblad. "De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking 'je bent niet verplicht om een hufter te zijn' maakte het af." Simone Weimans van de NOS noemt het interview "het gesprek waar we op wachtten". "Vraag voor vraag brokkelt het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm."

Jinek was met haar interview een van de negen genomineerden voor de prijs. Rutger Castricum werd met zijn gesprek met drie rechtse extremisten tot nummer 2 verkozen. "Hij weet hun vertrouwen te winnen, met opzienbarende resultaten", vindt Willemijn Veenhoven van de NTR. "Subtiel neemt hij af en toe afstand, zodat je ook weet hoe hij erover denkt. In dit geval vind ik dat wel belangrijk", zegt Frits Spits van KRO-NCRV.

Ook was er veel lof voor het interview dat Kefah Allush had met presentatrice Bridget Maasland in zijn programma De Kist, waarin gesproken wordt over de dood. "Hij laat zien dat een goed interview het vooral moet hebben van goed luisteren, doseren van empathie en een uitnodigende lichaamshouding", vindt freelancer Hans Smit. NOS-verslaggever Gio Lippens: "Zijn interviewstijl klinkt zo terloops, maar intussen is elke vraag raak."

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.