Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Carrières in de lucht- en reiswereld voor het uitzoeken bij Aviodrome

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert, in samenwerking met Luchtvaartnieuws.nl, voor de derde keer een grote beroepen- en opleidingenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie. Geïnteresseerden in een baan in de reis- of in de luchtvaartindustrie kunnen op 12 oktober terecht voor alle informatie over hun toekomst. Ook kan er direct contact worden gezocht met werkgevers, opleiders en vertegenwoordigers van de beroepsgroepen.

De beroepen- en opleidingenmarkt is bedoeld voor studenten, schoolverlaters en gekwalificeerde werkzoekenden die een opleiding willen volgen tot, of een baan ambiëren binnen de luchtvaart- of reisindustrie. Velen vragen zich af of in deze tijden van crisis de luchtvaart- en reisindustrie voor voldoende werkgelegenheid kan zorgen. Deze en vele andere vragen worden door enthousiaste standhouders en gastsprekers beantwoord. Daarnaast presenteren onder andere Defensie, Luchtverkeersleiding Nederland, ArkeFly en Fokker Technologies zich als werkgevers. Voor studenten die verder willen leren zijn er vertegenwoordigers aanwezig van onder andere diverse vliegscholen, Hogeschool TIO, TU Delft en diverse HBO's en ROC's.

Sprekers
Tijdens het evenement zullen diverse sprekers hun opwachting maken. Jan Cocheret, Captain op de Boeing 777 bij Emirates Airlines, deelt zijn jarenlange ervaringen in de luchtvaartindustrie. Peter Arts, Majoor-vlieger op de Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht, vertelt aan de hand van beelden over zijn ervaringen als piloot. Beide sprekers treden op in de theaterzaal van de Aviodrome.

Ook zijn er diverse professionals uit het vakgebied aanwezig, zoals piloten, cabinepersoneel en technici, om bezoekers te informeren over hun werk maar ook de werkgelegenheid in de luchtvaart- en reisindustrie.

Toegang
Aviodrome is zaterdag 12 oktober geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan de beroepen- en opleidingenmarkt geldt de reguliere entreeprijs van Aviodrome. Studenten kunnen de beroepen- en opleidingenmarkt en het park met korting bezoeken. Zij betalen op vertoon van een studentenpas of schoolkaart dan geen 16,50 maar slechts 5,95 euro. Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumjaarkaart kunnen kosteloos het evenement bezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt of bel Aviodrome via telefoonnummer 0320-289842.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.