Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer bezoekers kwamen naar Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meer bezoekers kwamen naar Kampeer & Caravan Jaarbeurs / Foto: Michiel Ton
De 58 editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar vijf procent meer bezoekers dan vorig jaar. Daarmee is het grootste kampeerevent van Nederland succesvol afgerond. In totaal kwamen er 40.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. Er was extra aandacht voor duurzaamheid en innovaties. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel de exposanten als de bezoekers overtroffen. Ook de organisatie blikt tevreden terug. “Kampeerders vinden duurzaamheid een steeds belangrijkere factor bij het plannen van hun vakantie”, zegt Exhibition Manager Rachel Jankowsky. “Op de beursvloer spelen wij continu in op deze behoefte.” Dat meldt de Koninklijke Jaarbeurs.

Deze editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stond volledig in het teken van duurzaamheid en innovaties. Zo was er een speciaal ingerichte duurzaamheidsroute met aanbieders van onder andere lichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto’s en accessoires gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare onderdelen.

Leo Diepmaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “Het was een geslaagd kampeerevent met een heel breed aanbod. Van tenten tot luxe campers, workshops, accessoires een bestemmingen. En dit in een prachtige vakantiesfeer, met enthousiaste en tevreden bezoekers en standhouders.” Eén van de bezoekers deel met de organisatie: “Je wordt toch verrast door nieuwe dingen. Het zijn niet alleen grote witte caravans, maar er zicht echt veel variatie in het aanbod.”

Jongere doelgroepen

Eerder werd bekendgemaakt dat het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Rachel Jankowsky: “Opvallend was dat er vooral in het weekend veel jonge kampeerders een bezoek brachten aan de beurs.”

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2024. Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.