Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Meer bezoekers kwamen naar Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meer bezoekers kwamen naar Kampeer & Caravan Jaarbeurs / Foto: Michiel Ton
De 58 editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar vijf procent meer bezoekers dan vorig jaar. Daarmee is het grootste kampeerevent van Nederland succesvol afgerond. In totaal kwamen er 40.000 bezoekers naar de Jaarbeurs. Er was extra aandacht voor duurzaamheid en innovaties. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel de exposanten als de bezoekers overtroffen. Ook de organisatie blikt tevreden terug. “Kampeerders vinden duurzaamheid een steeds belangrijkere factor bij het plannen van hun vakantie”, zegt Exhibition Manager Rachel Jankowsky. “Op de beursvloer spelen wij continu in op deze behoefte.” Dat meldt de Koninklijke Jaarbeurs.

Deze editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stond volledig in het teken van duurzaamheid en innovaties. Zo was er een speciaal ingerichte duurzaamheidsroute met aanbieders van onder andere lichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto’s en accessoires gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare onderdelen.

Leo Diepmaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “Het was een geslaagd kampeerevent met een heel breed aanbod. Van tenten tot luxe campers, workshops, accessoires een bestemmingen. En dit in een prachtige vakantiesfeer, met enthousiaste en tevreden bezoekers en standhouders.” Eén van de bezoekers deel met de organisatie: “Je wordt toch verrast door nieuwe dingen. Het zijn niet alleen grote witte caravans, maar er zicht echt veel variatie in het aanbod.”

Jongere doelgroepen

Eerder werd bekendgemaakt dat het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Rachel Jankowsky: “Opvallend was dat er vooral in het weekend veel jonge kampeerders een bezoek brachten aan de beurs.”

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2024. Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.