Verhalen kinderboekenschrijver Van de Hulst ontdekt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Van de kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst (1879-1963) zijn twee nieuwe verhalen opgedoken. Een literatuurhistoricus kwam de verhalen op het spoor tijdens de voorbereiding van het W.G. Van de Hulst-festival dat eind volgende week in Utrecht van start gaat, meldt medeorganisator Het Literatuurhuis woensdag.

Het verhaal De Jongen schreef Van Hulst in opdracht van de gemeente Utrecht ter gelegenheid van de Boekenweek in 1963, het jaar waarin hij stierf. Vanwege de toenmalige schrijversopstand tegen diezelfde Boekenweek is het verhaal echter nooit gepubliceerd.

Het plan is het verhaal samen met het andere nieuw ontdekte verhaal, getiteld Herinnering, aan burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen (PvdA) aan te bieden. Daarover is nu overleg met de erven van de kinderboekenschrijver.

Van de Hulst, die in Utrecht werd geboren en er zijn hele leven woonde, publiceerde tijdens zijn loopbaan bijna honderd titels waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht en veelvuldig zijn vertaald. Onder zijn meest bekende werken zijn Peerke en z'n Kameraden en Ouwe Bram.